Özel Eğitim Kurumları Derneği tarafından öğretmenler günü nedeniyle bir program düzenlendi. Program engelli bireylere hizmet veren öğretmenler içindi.

KARABULUT: ÖĞRETMENLİK ÖLÜMSÜZDÜR

Programın evsahipliğini yapan Özel Eğitim Kurumları Dernek Başkanı Mehmet Karabulut, “Öğretmenli bir baha güneş gibidir. Nasıl can güneş; havaya, suya, toprağa, öğretmen de öyle can verir topluma. İnsanlık öğretmen sayesinde tanışmıştır medeniyetle. Bizi karanlıklardan aydınlığa çıkaran, bizi buralara getiren, bize eğitimin bir bayrak yarışı olduğunu telkin eden öğretmenlerdir. Öğretmenlik bir mum gibi çevresine ışık veren, öz veride bulunan kutsal bir meslektir. Öğretmenlik ölümsüzdür. Yurun çeşitli yerlerinde kar, kış, yadğmur, soğuk, çamur demeden vefakar ve cefakar öğretmenlerdir” ifadelerini kullandı.

KENÇ: HEM DÜNYALIK, HEM AHRETLİK BİR İŞİ YAPIYORSUNUZ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, “Ben burada öncelikle birçok öğretmeni rahmete kavuşmuş birisi olarak öğretmenlerimi rahmetle anıyorum. Sizlere saygılarımı sunuyorum. Eskiler diyegram derdi, yeniler empati der; her engelde, her zorda olunca insanlar empati yeteneğini veya diyegram olmayı becerebilirse toplumda birçok problem çözülecek inşallah. Burada öğretmenlerimiz var ama farklı bir öğretmen grubu var. Özel Eğitim Kurumları’nın öğretmenleri var. Dolayısıyla bu öğretmenlerimiz özel bir öğretmen. Anne babaları kadar o çocuklara hizmet eden, o çocukları topluma hazırlayan, onları ayaklarının üzerinde durmaya çalıştıran bir öğretmen grubu burada. Gerçekten hem dünyalık, hem ahretlik bir işi yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.

GÜRTÜRK: BU TÜR ÖĞRENCİLERİMİZE DEVLETİMİZ ÇOK SAHİP ÇIKIYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Gerçekten zor bir iş yapıyorsunuz, kolay değil. Benim özellikle sevincim şu; biz bu işi yaparken Milli Eğitim olarak bu tür öğrencilerimize devletimiz çok sahip çıkıyor. Gerçekten eskisi gibi değil. Sahip çıktığımız için de çok mutluyuz. Biz nebze olsun ailelerimize katkı sunmak, destek sunmak, gerçekten sosyal devlet olmanın gereği” dedi.