Elazığ İl Özel idaresi ile Kovancılar Kaymakamlığı arasında daha temiz çevre ve sağlık için imzalanan protokolle ilçeye bağlı köylerde çöp toplama kampanyası kapsamında konteynır dağıtımı yapıldı.

Kovancılar ilçesinde düzenlenen konteynır dağıtım programına ilçe kaymakamı Onur Alimoğlu,İl Genel Meclisi Başkanı Metin Baki Ölçücü,il genel meclisi üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Kovancılar ilçesinde ilk etapta 37 köye 439 çöp konteynırı dağıtılırken, daha temiz ve sağlıklı bir çevre amaçlanıyor.

ALİMOĞLU: KÖYLERE KONTEYNIR DAĞITIMI YAPIYORUZ

Kovancılar Kaymakamı Onur Alimoğlu, ilçeye bağlı köylerde düzenli olarak çöplerin toplanacağını belirterek, “Biz Elazığ İl Özel İdaresi ve Kovancılar Kaymakamlığı olarak protokole göre köylere konteynır dağıtımı yapıyoruz. Bu konteynır dağıtımı sonunda düzenli olarak ilçemize bağlı köylerimizin çöpleri toplanacaktır. Kaymakamlığımıza bağlı araç ve personellerce gerçekleştirilecek toplama işi. Muhtarlarımızda buradayken çöplerimizin düzenli olarak toplanabilmesi için, sağlığımız için, hayvanlarımızın sağlığı için ve çevremizin temizliğinin korunabilmesi için buradan köylerimize bazı mesajların gitmesini istiyoruz. Özellikle çöp konteynırını atılan çöplerimizin vatandaşlarımızca, köylülerimizce poşetlerinin ağzı sıkıca bağlanarak atılması, çöp konteynırlarının yanına değil içine atılması şeklinde özenli bir şekilde atılırsa biz köylerimizdeki halkımızın sağlığını, hayvanlarımızın sağlığını, oradan bulaşacak hastalıkların önlenmesini, çevre temizliğini daha kolaylıkla sağlayabiliriz” dedi.  

ÖLÇÜCÜ: HİZMETİ KOVANCILAR İLÇESİNE SUNMADA ONURLUYUZ

Protokolle Kovancılar’da 37 köyde başlatılan kampanyanın zaman içinde tüm köylerde devam edeceğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Metin Baki Ölçücü, “Bu hizmeti bugün itibariyle Kovancılarda 37 köyümüze 439 çöp konteynır dağıtarak başlatıyoruz. Hizmetimizin yer yer kalan köylerimizi önümüzdeki aylarda gelecek olan konteynırlarla çöp toplama hizmetimizi gerçekleştireceğiz, hedefimiz bu ve yapacağız inşallah. Biz bugün özel idarenin 2019 yatırımda 5 milyon TL bedelli olan bugün itibariyle 1400 lirasına tekâmül eden hizmeti Kovancılar ilçesine sunmada onurluyuz. Vatandaşımız şehirde ne varsa Bir belediyede ne hizmet alınıyorsa biz bunu köylerimize götüreceğiz ve götürme gayreti içindeyiz” diye kaydetti.

GAZİOĞLU: EMEĞİ GEÇEN SAYIN KAYMAKAMIM, İL GENEL MECLİS BAŞKANIMA TEŞEKKÜR EDERİM

AK Parti Kovancılar İlçe Başkanı Cahit Gazioğlu, “Köylerimizle ilgili gerek yolların asfalt yapılması, gerekse şebeke suyunun yapılması, bunun yanında şehir merkezinde olduğu gibi köylerde de bundan sonra çöplerin toplanması ve depo edilmesi, burada emeği geçen sayın kaymakamım, il genel meclis başkanıma teşekkür ederim”ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ilçeye bağlı 37 köy muhtarına konteynırlar teslim edildi.