31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Palu’da AK Parti’nin adayı Efraim Ünalan başkanlık yarışını kazanmış ve Palu Belediye Başkanlığı görevine başlamıştı.

Ancak Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Teşkilatı Palu Belediye Başkanlığına seçilen Efrayim Ünalan’la ilgili olağan üstü itirazda bulunmuş, yapılan itirazların incelenmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu, Ünalan’ın mazbatasının alınmasına karar vermişti. Gelişen hukuki sürecin ardından mazbatası elinden alınan Efraim Ünalan’ın ardından boşalan başkanlık koltuğuna YSK tarafından Belediye Meclis üyelerinden bir ismin seçilmesine karar verilmişti.

YSK’nın kararının ardından Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım yazılı bir basın açıklaması ile Palu Belediye Meclis üyelerine seslenmiş ve 30 Mayıs Perşembe günü Meclis üyelerinin bir araya gelerek, belediye başkanını seçmesini istemişti.

Çağrıya uyan AK Partili Meclis üyeleri,  Perşembe günü başkanlık makamında toplanmış ve MHP’li Meclis üyelerinin toplantıya gelmesini beklemişti. Ancak MHP’li meclis üyeleri, toplantıya katılmadığı için yeterli çoğunluk sağlanamamış ve toplantı Cuma gününe ertelenmişti.

Ertelenen toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Partili Meclis üyeleri tam kadro katılırken, MHP’li Meclis üyeleri yine katılmadı.. İkinci oturumda salt çoğunluk sağlanamayınca, üçüncü oturuma geçildi ve üçüncü oturumda Meclis üyesi Bekir Yıldırım, partisinin meclis üyelerinin oyu ile başkanlığa seçildi.

GÜRGÖZE: YENİ BELEDİYE BAŞKANIMIZI SEÇMİŞ BULUNUYORUZ

Seçimleri takip eden AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, gelişen süreci değerlendirdi ve sonuçların hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Palu’da başlayan bir süreç dün itibariyle yeniden başlamıştı. Meclis üyeleri arasında seçim yapılması çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelenmişti. Bugün yapmış olduğumuz ikinci toplantıda salt çoğunluğun sağlandığı, dolaysıyla seçim yapabilme imkanının tanıdığı mevzuat çerçevesinde seçim yapabilme imkanı tanındığı için seçimimizi gerçekleştirdik. Bugün gerçekleştirdiğimiz birinci turda tüm belediye meclis üyelerimizin tamamının adayımız Bekir Yıldırım’a destek verdiklerini, ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 2.tura geçtik. 2.turda da tüm meclis üyelerimiz aynı şekilde adayımıza destek verdiler. 3.turda ise salt çoğunluk arandığı için 3.turda yapılan seçimlerde yine tüm belediye meclis üyelerimizin desteği ile yeni belediye başkanımızı seçmiş bulunuyoruz. Ben öncelikle bu seçimde oy kullanan, partimiz meclis üyelerine göstermiş oldukları parti disiplinine ve kendilerine bu süreçte arkadaşımıza göstermiş oldukları destekten dolayı şahsen tek tek teşekkür ediyorum”dedi.

GÜRGÖZE: BİZİM GÖNLÜMÜZÜN BAŞKANI

Başkan Gürgöze, “Yine en büyük teşekkürü 31 Mart seçimlerinde belediye başkanımız seçilen, Palu halkımızın çok büyük desteğini alan Efraim Ünalan başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendileri de şu an aramızdalar. Seçime iştirak ettiler. Bizim gönlümüzün başkanı olmaya, Palu halkının gönlünde taht kurmaya devam edecek. Partimiz için çok önemli çok kıymetli bir belediye başkanımızdı. Bu seçim sürecinde özellikle seçimin gerçekleştirilmesinde sayın valimizin yetkilendirdiği Mukadder Karaaslan beye ve ekibine teşekkür ediyoruz. Palu Belediyemizde bulunmamızı sağlayan, bu seçimi gerçekleştirmemizi sağlayan tüm belediye çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye kaydetti.

YILDIRIM: HEPİMİZ BİR AİLEYİZ. HEPİMİZ BİR YÜREĞİZ

Başkanlığa seçilen Bekir Yıldırım, “Hepimiz bir aileyiz. Hepimiz bir yüreğiz, hepinize teşekkür ediyorum. Beni seçtiğiniz için hepinize selam ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ÜNALAN: PALU’DA Kİ AK PARTİ’NİN DARBECİLERİ BU TRENDEN İNMİŞTİR

Mazbatası elinden alınan Efraim Ünalan da bir değerlendirme yaptı. Ünalan, Palu’da doğduğunu ve burada yaşadığını belirterek, “5 yıla seçildik ama malum hakim ve savcıların 15 – 20 yıl arasında ceza aldıkları için ve o telvislerin bize verdikleri cezadan dolayı ben bunu anlamış değilim. Ama ben size şunu söyleyeyim; Palu’da bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve Palu’da Palu’yu Palu’da oturanlar yönetecek ve 31 Mart seçimlerinden önce 600 bin nüfuslu Elazığ’ın İl Başkanı, MHP’nin İl Başkanı burada bir miting meydanında şunu söyledi; 31 Mart’ta biz seçimi kazanırız, sizler caddeye çıkamazsınız. Kardeşim siz Paluluları tanımıyorsunuz. Palulular caddede çıkar, her yere de çıkar ama siz kim oluyorsunuz. O kelimeyi halen daha anlamış değilim ve o adamı kınıyorum. Çünkü böyle bir insan 600 bin kişinin başı olamaz. Şunu söylemek istiyorum. Tüm Palu Halkının yanındayız ve sözlerimizin de arkasındayız. 5 tane belediye meclis üyemiz var. 5’i de belediye başkan adayımıza destek verdikleri için hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın il başkanımız her zaman yanımızda olduğu için ona da teşekkür ediyoruz. Ama şunu da söylemek istiyorum, biz Palu’da yaşıyoruz, biz Palu’nun taşı toprağıyız. Biz Palu’nun hizmetkarıyız. Şartlar ne olursa olsun biz hizmet için varız. Ama il başkanımız şunu bilsin. Bu Palu’da ki AK Parti’nin darbecileri bu trenden inmiştir ama inşallah bir daha bu trene binmeyeceklerdir” ifadelerini kullandı.