Elazığlı hemşehrimiz, ANAR eski Genel Müdürü, Ankara merkezli Percepto Danışmanlık Yöneticisi Dr. İbrahim Uslu Elazığ’a geldi.

Dr. İbrahim Uslu, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa katıldı.

Programa; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Çelik, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Göksel Göker, Doktor Öğretim Üyesi Tamer Kavuran, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem Doğan; öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ÇELİK: BU ALANIN DUAYENLERİNDEN BİR HEMŞEHRİMİZDİR

Gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Çelik, “Bu yıl ilk misafirimiz kıymetli hemşehrimiz Sayın Dr. İbrahim Uslu’yu ilk konferansta burada ağırlamaktan dolayı minnettarız kendilerine. Teşekkür ediyoruz zahmet edip geldikleri için. Bu vesile ile ben kendilerinin bu konuda ne kadar tecrübeli olduğunu hem akademisyenlikte hem medya hem siyasal iletişim alanında mutlaka ciddi anlamda bilgilerinden, deneyimlerinden istifade edeceğiniz bu alanın duayenlerinden bir hemşehrimizdir” ifadelerini kıllandı.

USLU: MARKALAŞMA SEVİYELERİNE BAKILIYOR

Siyasal İletişim konusunda öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Percepto Danışmanlık Yöneticisi, “Şimdi marka yönetim bütün dünyada her şey son yaklaşım, moda yaklaşım ya da şu an en etkili yaklaşım moda yönetim. Bu sefer bütün siyasetçilerin her biri birer markaymış gibi şu an kendi iletişimlerini yönetiyorlar. Markalaşma seviyelerine bakılıyor. Artık sadece yerel marka olmak yetmiyor. Kamu diploması gibi kavramlarla biz burada Kanada’daki başbakanın iletişim faaliyetlerinin muhatapları oluyoruz. Ya da Çin’deki devlet başkanının iletişim faaliyetlerinin muhatapları oluyoruz. Günün birinde bir anda Çin kominist partisinin 16. Kongresinin bütün detaylarını bütün dünya öğrendi. Niye? Çin çünkü uluslararası kamu diplomasisinin faydalarından kullanmaya karar verdi. Burada bize ne Çin’deki kominist partisinin kongresinden. Orada alınan kararlardan. Devlet başkanının öğretilerinin parti tüzüğüne girmiş olmasından? Ama bunları bize anlattılar” ifadelerini kullandı.

USLU: HEDEF KİTLE ÇOK FARKLI BİR ŞEY

Uslu, “Siyaset bilimi takip edenler ya da uluslararasını takip eden insanlar bunları öğrendiler. Şimdi siyaset bilimi bir süre sonra sadece seçmen eğilimlerini, seçmen davranışlarını ve siyasal süreçleri inceleyen bir bilim olmaktan çıkıp seçmenle iletişim, onu etkileme, orada belli algılar oluşturma, orada hedefe yönelince mecburen iletişimin desteğine ihtiyaç duymaya başladı. Dolayısıyla bende siyaset bilimiyle uğraşan birisi olarak bir süre sonra iletişim okuma ihtiyacı hissettim. Siyaset bilimi tek başına siyasal süreci yönetmek açısından siyaset bilimi formasyonu almış, lisansüstü, doktora eğitimi almış birine bile yeterli olmamaya başladı. Şimdi iletişimi öğreniyorsunuz fakat başka şeylerde gerekiyor. ‘Ben çok etkili mesajlar verdim’ iyi de benim karşımdakinin beklentilerini bilmem gerekiyor. Onun beğenilerini bilmem gerekiyor, onun zihin haritasını anlamam gerekiyor. Bir kre anladığınızda da iş bitmiyor. Şu an bir şeyler düşünüyorsunuz ama 2 sene sonra düşündüklerinizden farklı düşüneceksiniz. Şu an sizin yaş grubunuza aşağıdan gelen çocuklar sizin şu an düşündüklerinizden farklı şeyler düşünecek. Çünkü çok farklı şeyler hedef kitle dediğiniz şey” dedi.

Program öğrencilerin sorularıyla devam etti.

Programın sonunda; Percepto Danışmanlık Yöneticisi Uslu’ya plaket takdim edildi.

HABER: SITKI TAŞEL