Elazığ İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi işbirliği ile “Peygamberimiz S.A.V. ve Vefa Toplumu konferansı” Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle düzenlendi.

Konferansa Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, kurum müdürleri, STK temsilcileri, ve davetliler katıldı.

Programa konuşmacı olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi İslami Milletler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı konuşmacı olarak katıldı.

Müftülük tarafından düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Daha sonra Elazığ İzzetpaşa Camii müezzinleri sela okudular.

AYDIN: BİZLER HZ. PEYGAMBERİN KUTLU YOLUNA MEFTUN OLAN BİR MİLLETİZ

Programda konuşan Elazığ Müftüsü Selami Aydın, “Hidayet nurunun aynası, 18 bin alemin efendisi sevgililer sevgilisine rahmet yüklü adalet Peygamberine, hikmet yüklü rahmet Peygamberine salat ve selam olsun. Aziz bir milletin evlatları olarak bizler Hz. Peygamberin kutlu yoluna meftun olan bir milletiz. Bu vatanın evlatları olarak en çok Resulullah efendimize hürmet eder, onu hasretle özleriz. Sözlerin en güzeli ile en çok onu anarız. Şiirlerin en güzelini onun için yazar, onun için okuruz. Haftamızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

MAŞALI: HİÇBİR NOKSANLIK VE FAZLALIK TAŞIMADAN BİR HAKKIN YERİNE GETİRİLMESİDİR VEFA

İstanbul Medeniyet Üniversitesi İslami Milletler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Bir insanın yerine getirmesi gereken hususları bütünüyle hiçbir eksik olmadan hiçbir noksanlık ve fazlalık taşımadan bir hakkın yerine getirilmesidir vefa. Yani benim üzerimde kime karşı olduğu önemli değil üzerimde yerine getirmem gereken, eda etmem gereken ne kadar görev varsa, ne kadar ödev varsa, ne kadar sorumluluk varsa bunların tamamını eksiksiz bir şekilde kimse sergilemem gerekiyorsa yerine getirmenin adıdır vefa diyorum” şeklinde konuştu.