Kanal 23 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Metin Eren Erol ve Fırat Üniversitesi Dağcılık ve Mağaracılık Topluluğu üyeleri “Doğa İçin Keşfet programını çekmek için Keban İlçesi’nde bir mağaraya indi.

Mağaraya inen ekipten yaklaşık 3 saat boyunca haber alınamadı.

Olay yerine çok sayıda AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi. Ekipler özverili bir şekilde çalışmalarını başlattı ve 1 kişi kurtarıldı.

AFAD Elazığ İl Müdürü Osman Pıhtılı olay yerine hemen giderek bilgi aldı ve son durum hakkında açıklamada bulundu.

PIHTILI: BİZ YİNE DE TEDBİRİ ELDEN BIRAKMADIK

AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, “Haber Merkezimize gelen ihbar üzerine arkadaşlarla yarım saatte bir irtibat sağlandı. Yaklaşık 45 dakikadır haber alamadık. Üzerine biz herhangi bir olumsuzluğa neden olamamak için ekiplerimizle birlikte bölgeye geldik. Gelirken mağaranın durumu ile ilgili zaten bilgilendirme almıştık. Mağarada bir hava sirkülasyonuyla ilgili bir problem olmadığı, herhangi bir yıkılma veya döküntünün olmayacağı ancak aşağıda çok geniş, 10 bin metre küplük genişlikte bir geniş alanın olduğu. Arkadaşlar inerken profesyonel üniversitenin 4 kişilik dağcılık ekibi ve bir de Metin Bey yanlarındaydı. 5 kişi girdikleri, profesyonel ekiple birlikte dağcılık standartlarına göre kılavuz ip kullandıkları ve kılavuz ipin de bağlı bulunduğunu öğrendik. Bu bizim için olumlu bir şeydi. Çünkü kılavuz ip ile inmeleri kaybolma ihtimallerini zayıflatıyor. En aza indiriyordu. Mağarada yıkıntı olması veya herhangi bir problem olacak bir alan olmaması, hava sirkülasyonuyla ilgili bir problem olmaması olumluydu. Ancak biz yine de tedbiri elden bırakmadık” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL