172 yıldır gerektiğinde canını hiçe sayarak, bu vatana sahip çıkan polis teşkilatımızın bu yılki kutlama etkinlikleri Sultan Sarayı gösteri merkezinde şehit ve gazi aileleriyle birlikte gerçekleştirildi.

Etkinliğe Vali Murat Zorluoğlu, TBMM Divan Üyesi Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Milletvekili Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, ELİKAD Başkanı Yasemin Açık, polis teşkilatı mensupları, şehit ve gazi aileleri katıldı.

Program da emniyet güçlerini tanıtım slaytları yayınlanırken, şehit Rahmi Karaağaç’ın babası Fethi Karaağaç kendi yazmış olduğu, Dalgalansın Ay Yıldızlı Bayrağım adlı şiiri okudu.

“Şehitlerimiz Ve Gazilerimiz Bu Vatanı Bize Emanet Etmişlerdir”

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, “Kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması ve faillerin adalete teslim edilmesi gibi görevlerinde hizmet veren teşkilat mensuplarımız zaman ve konum gözetmeksizin ülkemizin ve milletimizin güveni için canlarını ortaya koymakta ve bu uğurda şehit veya gazi olmaktadır. Tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz bu vatanı bize emanet etmişlerdir. Bu kutsal ve cennet vatana göz diken birçok vatan haini olduğunu 15 Temmuz darbe girişiminde, emniyet müdürlüğümüze gerçekleştirilen bombalı saldırıda ve güvenlik güçlerimize yönelik yapılan saldırılarda görmüş bulunuyoruz. 15 Temmuz gününde vatanımızın bölünmez bir bütün olduğunu hep birlikte gösterdik” diyerek polis teşkilatının büyük bir aile olduğuna vurgu yaptı.

“Şehadeti Göze Alarak Vatan Savunmasında Bulunan Teşkilatımızı Tebrik Ediyorum”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 15 Temmuzda polis teşkilatının vatanından ve bayrağından yana olarak mücadele ettiğine değinerek, “Ben 15 Temmuz gecesi vatanından yana, milletinden yana tavır ortaya koyan yerine göre şehadeti göze alarak vatan savunmasında bulunan bütün polis teşkilatımızın mensuplarını tebrik ediyorum. İzmir’deki hain terör saldırısında tam bir cesaret örneği ortaya koyan, tam bir Elazığlı olmanın örneğini ortaya koyan, vatan sevgisiyle bir trafik polisinde bile neler yapabileceğini ortaya koyan hepimizin onuru şehit Fethi Sekin’i anmadan geçemeyeceğim. Rabbim rahmet etsin” diyerek polis teşkilatının 172.yılını kutladı ve polis memurlarının kazasız ve belasız bir şekilde görevlerini yapmalarını temenni etti.

“Destekler Bizlere Gururla Döndü”

TBMM Divan Üyesi Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, “Çok köklü bir tarihi olan teşkilatın 172.yılını kutluyoruz. Bu teşkilat öyle bir teşkilat ki hayatımızın her alanında katkısı olan bir teşkilat. Hükümetlerimiz döneminde bu teşkilatları çok ciddi bir şekilde destekledik. Özellikle alet ve teçhizat açısından uluslararası imkânlara kavuşması açısından ve ülkemizde asayişi güvenliği temin anlamında yapılması gereken ne varsa hükümetler olarak destek verdik. Bu destekler bizlere gururla döndü. Hain FETÖ terör örgütünün hedef aldığı teşkilatlardan biride emniyet teşkilatımız olmuştur. Hedef aldığı derken buradaki yapılanmayla burayı bir ihanet şebekesine dönüştürme olarak hedef almıştı ama bizim bu teşkilata bakışımız hiçbir zaman değişmedi. Sizler bize 15 Temmuzda yeniden bir vatan hediye ettiniz” ifadelerine kullanarak bu zamana kadar birçok konuda fedakârlık yapan emniyet mensuplarına teşekkürlerini bildirdi.

“2017 Yılı Tamamıyla Terörün Ortadan Kaldırıldığı Bir Yıl Olacaktır”

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, “Şüphesiz şehit olarak şahadet mertebesine ulaşan emniyet mensubu kardeşlerimiz, kalanlarda büyük bir acı bıraktılar. Kuran-ı Kerim’de şöyle buyruluyor, Allah yolunda öldürülenlere, ölüler demeyiniz, ziya onlar diridirler ancak sizler anlayamazsınız. Gerçekten de yüce Allah şehitler için çok büyük mükâfatlar müjdeliyor. Allah şehitlerimizin şefaatine bizi de nail etsin. Çok şükür güvenlik güçlerimiz çok büyük başarılar elde ediyor. Allah’ın izniyle ve halkımızın dualarıyla, güvenlik kuvvetlerimiz tarafından 2017 yılı tamamıyla terörün ortadan kaldırıldığı bir yıl olacaktır. Sene sonu geldiğinde inşallah bizim dağlarımızda, ilçelerimizde, şehirlerimizde, köylerimizde artık halkımızın huzurunu ve güvenini yaşamını tehdit eden terör unsurları artık barınamayacaktır” dedi.

Etkinlikler İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın ettiği dua ile sona erdi.

Bizlerde Elazığ Son Haber olarak yeri geldiğinde canını hiçe sayarak bizleri ve vatanımızı koruyan Emniyet teşkilatımızın 172.yılını kutluyoruz.