TÜRKONFED ve İş Bankası işbirliğiyle Elazığ’da Dijital Anadolu Projesi toplantısı düzenlendi.

Toplantıda protokol konuşmasının ardından sunum bölümüne geçildi.

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı ve Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Dijitalleşme ve Kurumsal Strateji” konulu bir panel verdi.

PROF. DR. AÇIK: DİJİTALLEŞMEYE AYAK UYDURMAYANLAR GİDEREK GERİLEMEYE VE BAŞARISIZ OLMAYA BAŞLADILAR

Dijitalleşmenin önemine değinen Prof. Dr. Yasemin Açık, “Dijitalleşme denilince şu an içerisinde bulunduğumuz yüzyılda teknolojik gelişmeler, dijital yaşamdaki gelişmeler ve sosyal iletişim ağlarındaki gelişmeler nedeniyle dünyanın herhangi bir yerinde olan olay anında sınır tanımaksızın, mesafe tanımaksızın hemen etkisini bizim ülkemizde ya da başka bir yerde gösterebilmekte. Bu nedenle de bu teknolojik gelişmeleri ve dijitalleşmeye ayak uyduran şahıslar, şirketler ve kurumlar başarılı olmaya, ayak uydurmayanlar ise giderek gerilemeye ve başarısız olmaya başladılar. Bu anlamda da dijitalleşmenin mutlaka hem sosyal yaşamımızda hem de iş yaşamımızda olması gerektiğini özellikle burgulamak istiyorum. Dijitalleşme denilince en basit tanımıyla en az fiziksel çaba ile en yüksek verimlilik ve sürdürülebilirliği elde etmek için tüm dijital teknolojileri kullanarak iş ve yapış biçimimizi ve sürecimizi yönetmemiz ve buna bağlı olarak da yaşam tarzımızda meydana gelecek olan değişim, gelişim, hatta yeniden yapılanmayı söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. AÇIK: UZAKTAN KENDİ İŞ YERLERİNİ KONTROL EDEBİLİYORLAR

Prof. Dr. Yasemin Açık, “Artık 7/24 üretim yapan bir fabrikada tüm çalışanların fabrikada olması gerekmiyor aslında. Uzaktan bağlantı ile ki bizde bunu fabrikamızda uyguluyoruz. Uzaktan bağlantı ile tüm sistemi görüp kontrol edebiliyorsunuz aslında. Artık dijital yaşamda sınır tok açıkçası. En basit anlatımla tüm bu dijital teknolojilerin tüm üretim süreçlerinin içerisine derinlemesine girdiğini söyleyebiliriz aslında bu çağda. Burada önemli olan anahtar kelime aslında iletişim. Tüm üretim sitemi, araçlar, makinalar, insanlar her şeyin birbiriyle iletişim halinde olduğu bir yapıdan bahsediyoruz. Bunlar bir takım haberleşme kanallarıyla aynı anda ortak alanda çalışmaya başlayabiliyor şirketler. Burada hem kurumsal hafızayı oluşturmak için yapılan arşiv var. Hem de o kurumda çalışan insanların dijital ortamda bir araya toplandığı bir çalışma ortamı söz konusu. İnsanlar iş yerine gitmeden bilgisayar başında geliştirilmiş olan dijital programlar aracılığıyla uzaktan kendi iş yerlerini kontrol edebiliyorlar” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL