Fırat Üniversitesi Rektörlüğü için Prof. Dr. Necip İlhan başvurusunu YÖK’e sunduğunu açıkladı.

1984 yılından beri Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeliği görevini yürüten  Prof.Dr. Necip İlhan;1963 yılında Elazığ’da doğdu İlk ve Ortaöğrenimi Elazığ’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun olduktan sonra 1984 yılında Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atandı. Prof. Dr. Necip İLHAN; 1984-1987 yılları arasında aynı fakültede Tıpta Uzmanlık Eğitimini, 1987-1992 yılları arasında ise Doktora eğitimini tamamladı.

Yine aynı Anabilim Dalında 1992-1997 yılları arasında Yardımcı Doç. Dr.;   1997-2002 yılları arasında ise Doç. Dr. ; 2002 yılından itibaren Prof. Dr. olarak Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya ABD’de öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Prof. Dr. Necip İLHAN evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof. Dr. İlhan’ın akademik çalışmaları olarak ulusal ve uluslararası dergilerde 150 adet makalesi ve 89 adet bildirisi bulunmaktadır. Ayrıca; alanında basılmış 13 adet kitaba editör ve bölüm yazarı olarak katkı yapan Prof. Dr. İLHAN, Fırat Üniversitesi Hastanesinin kuruluş çalışmalarında çeşitli idari görevlerde bulunmuş ve mesleki örgütlerde başkan ve üye olarak görev yapmıştır.

Ulusal ve Uluslararası kongrelerde kongre başkanı ve düzenleme kurulu üyesi olarak bilimsel faaliyetleri üstlenmiştir. Prof. Dr. Necip İLHAN, Klinik Biyokimya Uzmanları Derneğinin 10 yıl süre ile Başkanlığını yapmıştır.

Prof. Dr Necip İLHAN halen Elazığ’ın önemli hayır ve yardım kuruluşlarından biri olan İzzetpaşa Vakfı Başkanlığını ve Bizim Külliye dergisinin sahipliği ile birlikte akademik ve sosyal çalışmalarını sürdürmektedir.