Memur Sen’e bağlı Birlik Haber Sen üyeleri, PTT önünde bir araya gelerek, sorunlarını dile getirdiler. Birlik Haber Sen Üyelerine, Memur Sen Başkanı İbrahim Bahşi ve Memur Sen’e bağlı sendika başkanları da  destek verdi.

“POSTACI KARDEŞİM YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN ÇALIŞMIŞTIR”

Toplanan Grup adına konuşan Birlik Haber Sen Başkanı Süleyman Topuzoğlu, PTT’nin son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirerek, sektörde bir numara haline geldiğini söyledi. Çalışanların, personel eksik olmasına rağmen fedakârlıkla iş yaptığını ifade eden Topuzoğlu, çalışanların sorunlarının bir an önce giderilmesi gerektiğini kaydederek “ PTT personeli hafta sonu dememiş çalışmış bayram dememiş çalışmış PTT’yi bir numara yapmış ülkesine ve milletine kazandırmıştır. Pastacı kardeşim sıcak, soğuk, yağmur çamur dememiş 81 ilin tamamında en ücra köşeye varana dek her gün çalışmıştır” ifadelerine yer verdi.

“PERSONEL ALIMLARI YETERSİZ KALMIŞTIR”

Topuzoğlu, PTT çalışanlarının ekonomik başta olmak üzere, sorunları sıralayarak, sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyleyerek “ Yüksek enflasyon nedeniyle yaşamın alım gücü düşmüştür. Bu neden ile yılsonu beklenmeden enflasyon farkının belirtilmesi gerekmektedir. 309’lı personelin hükümetimizden beklentisi yaşanan bu sıkıntıların ortadan kaldırılmasıdır. Öğretmen, imam, hemşire ve polislere verilmesi planlana 3600 ek gösterge PTT çalışanlarının da kademeli olarak dahil edilmesi lazım. Kadroya alınmayan PTT personellerinin bir an önce kadroya alınmasını ve hak kaybına uğrayan personellerin mağduriyetlerinin giderilmesini söyledi ve mesai saatleri ile ilgili de düzenleme yapılmasını belirterek Personel alımları yetersiz kalmıştır. Yapılan son personel alım sınavlarında 1200 dışarıdan 1800 taşeron olmak üzere 3000 bin postacı kadrosu tahsisi yapılmasına rağmen soruların zor olması ve baraj puanı nedeniyle yok denilecek kadar az personel sınavı kazanmıştır. Sözleşmeli personelin fazla mesai saati 30 saatten 20 saate düşürmüş. Yetmezmiş gibi yıllık izin, sendika izni kullanmamak sureti durmayan personele ana yasa ve kanunlar hiçe sayılarak hafta sonu mesaisi ödenmeyeceği bildirilmiştir.

Topuzoğlu, sorunlarının çözülmemesi halinde eylem yapacaklarını söyleyerek “ Çözüm üretilmediği takdirde siz çalışan ve üreten arkadaşlarımızdan aldığımız güç ve kanunun bizlere tanıdığı yetki ile her tür çalışmayı ve eylemi gerçekleştireceğimizi bilmenizi isteriz” ifadelerine yer verdi.