Elazığ’da 150 milyon euroluk dev yatırımla tekstil entegre tesisi kuran ve  Türkiye'deki sayılı işletmeler arasında yer alan Saka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programının canlı yayın konuğu oldu.

İş insanı Ramazan Saka, Elazığ’da yaptığı dev yatırımla ilgili bilgilere vererek, “Dünyada Türkiye’de, Türkiye’de ise Elazığ’dan başka bir yere yatırım yapmam” sözünü yeniledi.

Fabrikanın kuruluş anından şuana kadar geçen süreci anlatan Ramazan Saka, “3 bin 500 istihdamlı entegre tesisimizin yüzde 99’u bitti” dedi.

CANLI YAYINDA BİN KİŞİLİK İSTİHDAM MÜJDESİ VERDİ

Saka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, yeni istihdam müjdesi verdiği programda “Bayrama kadar konfeksiyon fabrikasına bin kişi alacağız. Biz ilk insanları işe alımı açıkladığımız zaman herkes başvurmuştu. Ciddi bir başvuru vardı biz de tabi onların içerisinde elemeler yaptık. Yetiştirdiğimiz insanlar oldu. Kemik kadro oluşturuyoruz. Kemik kadronun da yaklaşık yüzde 90’ına geldik. Boya tesisimizde ve örme tesisimizde yaklaşık yüzde 90 kemik kadrosuna geldi. Ama konfeksiyon giyim fabrikası insan emeği olan insan gücü ile yapılan çok sayıda istihdamı olan bir tesis şimdi aynı eforu burada harcıyacağız” dedi.

SAKA: SADECE GİYİM FABRİKASINDA 2 BİN 250 İLE 2 BİN 400 CİVARINDA PERSONEL ÇALIŞACAK

Saka, “Bu işi bilen makineciler, baskıcılar, kesimciler, kalite kontrolcüler, bu işten anlayacan yetişmek isteyen kişileri alacağız. Bu işin sonunda Allah nasip ederse 2 bin 250 ile 2 bin 400 civarında oturmuş kemik kadro oluşacak. Sadece giyim fabrikasından şuanda bahsediyorum. Diğerleri hariç. Oraya şuanda bin kişi alım yapılacak. Kemik kadro oluşturmak için bayağı bir eğitim vereceğiz. Biz kendi insan kaynaklarımızla bu işi ciddi anlamda takipediyoruz” ifadelerini kullandı.

“17 BİN BAŞVURU OLDU”

Fabrika kurulduğu günden buyana başvurulan istihdam sayısıyla da ilgili bilgiler veren Ramazan Saka, “İlk günden şuana kadar Saka Tekstile yaklaşık 17 bin kişi iş başvurusunda bulundu” dedi.