Şavaklılar Dernek Başkanı Naim Doğan, referandumda “evet” diyeceklerini açıkladı ve tüm Şavaklıları da bu yönde oy vermeye çağırdı.

Şavak- Der Başkanı Naim Doğan, “Şavak-Der olarak bizlerde 16 Nisan referandum sürecine müdahil olduğumuzu açıklamak ve tarihsel sorumluluğumuzu yerine getirmek için buradayız.” diyerek, hiçbir siyasi parti veya oluşumun güdümünde olmadıklarını, motivasyonlarını milletten alan sivil bir toplum kuruluşu olarak hareket ettiklerini belirtti.                                   

Doğan, Cumhurbaşkanı hükümet sistemi değişikliği referandum süreciyle, ülke olarak çok önemli bir dönemece girmiş bulunduklarını dile getirerek, bu referandumun 2 seçenekli olduğunu, ancak milletçe geçirilen badireler göz önüne alındığında 2 seçeneğe sığdırılmayacak kadar büyük olduğunu kaydetti.

Doğan, Türkiye’nin çok acılar çektiğini, bu günlerin sonunda geçmişin acıları üzerine konulmuş aydınlık günlerden oluştuğunu ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: “1960 dan bu yana anayasalar ülkede yaşan vatandaşlarımızı etnik köken, inanç ve mezhep temelinde ötekileştirmiştir. Çok partili siyasi hayatımızda baktığımızda ise, Türkiye en zaman toplumsal barışı, kardeşliği ve adaleti tesis etmek için adım atmışsa vesayet odakları devreye girmiş atılan bu adımları durdurmaya çalışmışlardır.

“HÜKÜMETE DEĞİL, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE ENGELLER KOYDULAR”

Yıllarca ülkemizi istikrarsızlaştırmak, ekonomisini çökertmek, yargıyı eğitimi sosyal hayatı dizayn etmek isteyen küresel güçler ve iş birlikçileri millet iradesine hipotek koyarak, parlamentoyu kilitleyerek sürekli durdurdular. Halkın mili manevi değerlerine savaş açtılar. Darbeler yaptılar. Partileri kapattılar. Maalesef Türkiye’de darbeler tarihi diye mefhum oluşturdular. TBMM’nin cumhurbaşkanı seçmesine tahammül edemediler. Hukuk ise 367 saçmalığına kurban edildi. En son 15 Temmuz’da milletin tankını, topunu, silahını millete doğrultarak tarihin en alçak darbe teşebbüsü ile siyasete ve milli iradeye son vermek istediler. Bu girişimler aslında hükümete değil,  ülkemizin geleceğine ve aydınlık yarınlarımıza koyulan engellerdi.

“ŞAVAK AŞİRETİNİN HER BİR FERDİNİ ‘EVET’ DEMEYE DAVET EDİYORUM”

Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük aşiretlerinden olan, başta Elâzığ, Erzincan ve Tunceli olmak üzere, 81 ildeki her bir mensubumuza sesleniyoruz: “Bugün 27 Mayıs’la birlikte Menderes’in boynuna ip atanlar hayır diyorsa, 28 Şubat’ı gerçekleştirenler hayır diyorsa, 15 Temmuz’u yaşatanlar hayır diyorsa, ülkemizin bekasına silah doğrultmuş tüm terör örgütleri grupları hayır diyorsa, terörün yuvası haline gelmiş Almanya’sı, Hollanda’sı, Belçika’sı, Avrupa’sı hayır diyorsa; büyük Türkiye için, geleceğimiz için, çocuklarımız için, aydınlık yarınımız için, istikrarlı bir yürüyüş için,  kalıcı demokrasi ve barış, istikrarlı yürüyüş için, Şavak aşiretinin her bir ferdini ‘Evet’ demeye davet ediyorum.

16 Nisan’da yapılacak referandumun milletimizin dirilişine, ülkemizin büyümesine ve mazlum coğrafyamıza umut olması temennisi ile hepinize selam ve saygılarımı arz ediyorum.”