Acı haber 27 Mayıs tarihinde Elazığ’a gelmişti. Elazığlı hemşehrimiz 25 yaşındaki Teğmen Canbert Tatar’ın Suriye’nin İdlib bölgesinde şehit olduğu bilgisi şehri yasa boğdu.

Şehidimiz ertesi gün Elazığ’da son yolculuğuna uğurlanırken, şehidimizin ailesi koronavirüs tedbirleri neticesinde kısıtlı da olsa taziye dileklerini kabul etti.

“SEVİNCİMİZ; ŞEHİT OLMASI, PEYGAMBER EFENDİMİZE KOMŞU OLMASI”

Şehidimizin babası Çetin Tatar oğlunun şehit olmasıyla ilgili Kanal Fırat Televizyonu’na açıklamalarda bulunarak, “Vatanımız, milletimiz, devletimiz sağolsun. Kader kısmet, alın yazısı. Acımız büyük ama; sevincimiz, şehit olması, Peygamber efendimize komşu olması. Canbert çok iyi bir insandı. Görevine, devletine bağlı. Vatanını milletini, devletini seven bir oğlumuzdu. Allah’ın kaderi, takdiri ilahi” dedi.

“EN SON BAYRAMDA GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞTÜK”

Oğluyla en son bayramda görüntülü görüştüklerini söyleyen Şehit Babası Çetin Tatar, “En son düğünü 9 Eylül 2019 tarihinde olmuştu. Bir hafta kaldı. Bir hafta sonra İdlib’e gitti. Ondan sonra 8 aydır gelmemişti. Hiç gelmedi. En son bu bayramda görüntülü olarak görüştük. Başka da hiç görüşemedik. Orada görevdeydi. Telefonla 2 günde bir yada 3 günde bir görüşüyorduk” ifadelerini kullandı.

“EVLENDİKTEN BİR HAFTA SONRA BİRLİĞİNE TESLİM OLDU”

Oğlunun evlendikten sonra 6 gün Kayseri’deki evinde kaldığını anlatan acılı baba “8 aydır evliydi. Evlendikten sonra bir hafta izni vardı. Bir hafta sonra birliğine teslim oldu. Kayseri de evini tutmuştu. Kayserideki evinde 6 gün kaldı. Yedinci gün Mardin’e gitti, oradan da birliğine teslim oldu. Asıl görev yeri Kayseri’ydi geçici görevle Suriye’ye gitti” dedi.

“BU AĞUSTOS AYINDA RÜTBE ALACAKTI”

Baba Çetin Tatar, oğlunun Ağustos ayında rütbe alacağını belirterek, “Bu Ağustos ayında 3 yılı olacaktı. 30 Ağustos tarihinde rütbe alacaktı. Üst teğmen olacaktı. Nasip olmadı” dedi.

“GELENDEN DE GELMEYENDEN DE ALLAH RAZI OLSUN”

Süreç içerisinde acılarını paylaşan Elazığ kamuoyuna teşekkür eden Şehit Babası Çetin Tatar, “Allah gelenden gelmeyenden razı olsun. Malum virüsten dolayı taziye tutmamamızı söylediler. Ufakta olsa izin verdikleri için teşekkür ederiz. Gelenden de gelmeyenden de Allah hepsinden razı olsun. Valimizden, belediye başkanımızdan, 8. Kolordu Komutanımızdan, Milletvekillerimizden, Bakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZ ÜZÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları telefon görüşmesini de anlatan şehit babası Çetin Tatar, “Kendisi başsağlığı diledi. Üzüldüğünü söyledi. Allah rahmet eylesin dedi. Devletin, kendisinin her zaman yanımızda olduğunu ifade etti. Sağolsunlar” dedi.

VİDEO