TBMM Genel Kurul’da 2019 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu teklifinin 5. maddesi üzerine konuşmak için AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık söz aldı.

Milletvekili Balık, bütçe ile ilgili mecliste konuşma yaptı. 

BALIK: İHALELERİMİZ VE İNŞAATLARIMIZ SAĞLIK ALANINDA DEVAM ETMEKTEDİR

Türkiye’ye yapılan 6 şehir hastanesinden birini de Elazığ’a yapıldığını söyleyen AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “2019 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin 5'inci maddesi üzerinde şahsım adına söz almış bulunuyorum. On yedi yıllık iktidarımızda insanı merkeze alarak yaptığımız hizmetlerin en büyüklerinden biri hiç şüphesiz ki sağlık alanında gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşümdür. Bunu en iyi anlattığımız alanlardan biri de şehir hastanelerimizdir. Ülkemizde yapılan 6 muazzam şehir hastanesinden bir tanesi de benim şehrim, aziz şehir Elâzığ'da yapılmıştır. Hepimizin yüreğinde yer tutmuş kahraman şehidimiz Fethi Seki'nin ismini taşıyan şehir hastanemiz 1.038 yataklı olup 2 helikopter ambulansın inebileceği büyüklükte ve 600 milyon TL'ye mal olmuştur. Şehit Fethi Seki Şehir Hastanemizle birlikte biz sağlık alanında yalnızca Elâzığ'a hizmet etmekle kalmıyor, çevre illere de hizmet ederek Elâzığ'ımızı bir hastane şehri ve bir hastane kampüsü hâline getiriyoruz. Ayrıca, yine 50 yataklı Karakoçan Devlet Hastanesi, 25 yataklı Maden Devlet Hastanesi, 10 yataklı Baskil Entegre İlçe Hastanesiyle birlikte de yine ilçelerimize de sağlık hizmetlerini götürüyoruz. Ve yine aynı zamanda, ilçelerimizde de ihalelerimiz ve inşaatlarımız sağlık alanında devam etmektedir” dedi.

BALIK: EĞİTİM MERKEZİNİ HAYATA GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ

Milletvekili Sermin Balık, “Yine, Harput'umuz yalnızca Elâzığ'ın değil, Türkiye'nin bir kültür mirasıdır. Bizim, Harput'un UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alması için geçen şubat ayında başlatılan çalışmalarımız sonuç verdi, Harput, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne dâhil edildi. Harput'umuzun manevi yapısına uygun, kültürüne uygun yapılacak Harput Diyanet İslami İlimler Külliyesinin de ihalesi ve yer teslimi yapılmıştır. Yine, bu külliyemiz de 60 milyon TL'ye mal olacak, aynı zamanda, aynı anda 200 kursiyerin eğitim alabileceği, sadece ulusal olarak değil, uluslararası bir eğitimin de yapılabileceği bir alan olacak. Bununla birlikte, Elâzığ'ımıza, Harput'umuza çok yakışacak, manevi ve kültürel yapısına uygun din adamlarımızın yetişeceği bir eğitim merkezini hayata geçirmeyi planlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

BALIK: ELAZIĞ'DAKİ, MERKEZDEKİ TRAFİK SORUNUNU DA ÇÖZMÜŞ OLDUK

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Elazığ'ımızın otuz, kırk yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Hamza Bey Barajı'mızın inşaatı devam etmekte, takribi yüzde 96 oranda inşaatı bitmiştir ve 86 milyon TL harcanmıştır. Yine, Güney Çevre Yolu'muz 145 milyon TL'ye mal olmuş, Kuzey Çevre Yolu'muz ise 14 kilometre olup 100 milyon TL'ye mal olmuştur. Bunlarla birlikte, biz Elâzığ'ımızın, ilimizin ulaşım ağını duble yollarla çevreleyerek Elâzığ'daki, merkezdeki trafik sorununu da çözmüş olduk. Yine, uzun yıllardan beri gündemimizde olan, bizden önceki iktidarların bitiremediği Ağın köprümüz de 2016 yılında hizmete açıldı ve toplam maliyeti 94 milyon TL'dir” açıklamalarında bulundu.

BALIK: VİCDAN VE MERHAMETLE DAVRANMASINI DİLİYORUM

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Elbette ki anlatacağımız daha çok hizmetimiz var ancak vakit dar. Bugün aynı zamanda Dünya Göçmenler Günü. Ülkemiz, atalarından gelen "ensar" vasfıyla dünyanın en çok sığınmacı barındıran ülkesidir. Kıyıya vuran küçük bir çocuğun cansız bedenini, vicdanların ve insanlığın öldüğü görüntüleri bir daha görmemek için tüm insanlığın, Dünya Göçmenler Günü'nde, vicdan ve merhametle davranmasını diliyorum. İllerimize, ülkemize ve halkımıza yatırım ve hizmet olarak kullanılacak 2019 yılı bütçemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER: KEVSER ÖZ