İl Emniyet Müdürlüğü ve Şoförler Odası tarafından servisçilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü Ekipleri, okul servis taşımacılığı yönetmeliği hakkında okul servis sürücülerine bilgiler verdi. 

Seminerin ardından açıklamalarda bulunan Şoförler Odası Başkan Vekili İbrahim Özay, eğitim ve öğretim yılının başlamasına rağmen servis araçlarını bir düzene oturtamadıklarını kaydetti.

ÖZAY: MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE SESLENİYORUZ

Şoförler Odası Başkan Vekili İbrahim Özay, “2022-2023 eğitim öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. Emniyetimiz eğitim verdi bu sebepten teşekkür ediyoruz. Maalesef ki öğrenci servisleri bu sene buruk başladı. 15 gün oldu biz servislerimizi bir türlü oturtamadık. Bunun sebebi Milli Eğitim’in vermiş olduğu saatler, Biz öğrenci servisleri temsilcileri olarak bizleri baz alıp da çağırılmadan bir saat yapıldı. Biz bu saati kesinlikle kabul etmedik. Etmeyi de düşünmüyoruz. 15 gündür biz bir türlü araçlarımızı yetiştiremiyoruz. Bundan dolayı biz önümüzdeki dönemde servislerimizi bırakmak zorunda kalacağız. Buradan milli eğitim müdürüne sesleniyoruz. Bizim istediğimiz sadece 10 dakika geri almalarıdır. Eğer 400 servisçiye 10 dakika reva görülmüyorsa bizim bu işimiz burada bitmiştir” dedi.