Sivrileli İş insanı tarafından yaptırılan Miyadinli Mehmet Efendi Türbesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Şeyh Mehmet Efendi’nin torunu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Katıldı.

Miyadınlı Mehmet Efendi, 1838 yılında eski adı "Miyadın" olan Yemişlik Köyü'nde doğdu... Merkez Aksaray Mahallesinde Naile Hanımla yaptığı evlilikten Mahmut ve Osman isminde iki oğlu olmuştur. Mehmet Efendi genç yaşında Palu'da bulunan Şeyh Samini Hazretleri'ne intisab ederek bu değerli şahsiyetten dersler alır. Miyadınlı Mehmet Efendi gördüğü ilim ve terbiye sonucunda 1865 yılında daha 27 yaşında iken Mahmut Samini Hazretlerinden icâzet alarak halkı irşâdla yetkili kılınır.


Elazığ’ın önemli şahsiyetlerinden olan Şeyh Mehmet Efendi’nin türbesi, Sivriceli İşadamı Ahmet Akman tarafından yaptırıldı. Yapımı tamamlanan türbenin açılışı için bir tören düzenlendi.

Açılış törenine Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Mehmet Efendi’nin torunu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise açılışta yaptığı değerlendirmede, Şeyh Mehmet Efendi’nin annesinin dedesi olduğunu anımsatarak, “Belki birçoğunuz bilmiyor ama benim bir Elazığ bağlantım var rahmetli annem kanalıyla ve burandan da akrabalarımız olanlar var.

 Bizim rahmetli dedemiz annemle İnegöl’de evlenmiş önceki evliliğini burada yapmış buralı kendisi şuanda türbesinde düzenleme yapılan Şeyh Mehmet Efendi benim rahmetli annemin dedesi, dolayısıyla buralarla alakalı bağlarımız var ben yedi sene önce 2012 de gelmiştim ve annem sağdı o zaman ailemi getirmiştim sonuç olarak yine gelerek buradaki akrabalarımızın hayır dualarını alalım istedik” ifadelerini kaydetti.

AKTAŞ: ELAZIĞ TÜRKİYE’NİN GÜZEL ŞEHİRLERİNDEN BİR TANESİ

Aktaş, Elazığ’ın, Türkiye’nin güzel şehirlerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek “Elâzığ Türkiye’nin bana göre güzel şehirlerinden biri ben 2012 yılında Elazığlılar Derneğini ziyarete gittiğim zaman dedim ki bende Elazığlıyım ve benim Elazığlı olmadığımı düşünerek helalde başkan bizim gözümüze girmek için Elazığlıyım dedi.  Konuyu anlatınca dediler ki tamam başkan El-Azizliymiş, bu adamın şakası yok Cenab-ı Hak inşallah birliğimiz beraberliğimi bozmaz” dedi.

Toplantıda Başkan Aktaş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan da övgüyle bahsederek “Pırıl pırıl bir belediye başkanınız var acayip heyecanlı ve azimli gerçekten çok kararlı evet bazı sıkıntılar ve problemler olabilir ama kendi acayip çalışıyor zaten özel sektörden gelen birisi Belediye Başkanlığı zor zanaat ben 16 yıldır yapan birisi olarak söylüyorum inşallah desteğinizle ve duanızla Elâzığ’ın ben bu işten kazançlı çıkacağına yürekten inanıyorum.En son geçen hafta yaptığımız toplantıda yanlış anlaşılmasın herkes Cumhurbaşkanımızın karşısında rahat rahat konuşamaz taleplerini çatır çatır dile getirdiğini söyledi ve hatta cumhurbaşkanımız da bazı arazilerin verilmesi noktasında gerekli talimatları verdi ve Şahin Başkan  salondan da alkışı aldı” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: HEMŞERİMİZ OLARAK SİZLERİN DE ŞEHRİMİZE KATKI SUNACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da konuşmasında, Başkan Aktaş’ı her zaman beklediklerini belirterek, “hemşerimiz olarak sizlerin de şehrimize katkı sunacağını ümit ediyoruz Elâzığ belediyesi olarak türbedeki eksiklikleri en kısa zamanda gidereceğiz” dedi. Türbenin onarılmasını sağlayan İşadamı Ahmet Akman, “ Mehmet Efendi hazretlerinin Elâzığ’ın önemli isimlerinden odluğunu söyleyerek “Alinur Başkanın cesareti ve tevazusu Elazığlılık kanından geliyor. Elazığ Harput havzasının, Bursa’da Osmanlının çok kadim bir havzası başkanımın bu iki kültürü taşıması da biz Elazığlılar, Bursalılar ve Türkiye için bir şans onu da belirtmek istiyorum” dedi.

Açılış İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın duasıyla gerçekleşti