24 Ocak 2020 saat 20,55’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için üç bölgede konteyner kentler kuruldu.

Evlerinin yapımı tamamlanana kadar konteyner kentte kalan vatandaşlar, artan sıcaklığı daha fazla hissettikleri belirterek, yetkililere seslendiler.

“EKSİKLİKLERİMİZİ İLGİLİLERE BİLDİRİYORUZ YAPIYORLAR”

Konteynerde kalan vatandaşlardan biri, “Hava çok sıcak. Pervane dağıtılacak dediler ama dağıtılmadı. Dağıtılacaksa öyle bir imkan varsa eğer bizim böyle talebimiz var dağıtsınlar. Başka şeylerde sağ olsun devletimiz yardım ediyor. Eksikliklerimizi ilgililere bildiriyoruz yapıyorlar” dedi.

“İLAÇLAMANIN YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Depremzedeler, aynı zamanda konteyner alanında ilaçlama yapılmasını da talep ederek, “Konteyner kentte mağdur durumdayız. Devletimiz sağ olsun. Vali bey özellikle bu konuda gerçekten duyarlı. Her konuda insanlarımıza yardımcı oluyorlar. Burada bir sorunumuz var. Belediye başkanımıza seslenmek istiyorum. İlaçlamanın yapılmasını istiyoruz. Zaman zaman burada yılan yavrularının dolandığının, bizler o zamanda yılan yavrularını öldürdüğünü gördük insanlar tarafından. Bunu yapmalarını istiyoruz” diye kaydetti.

“KONUYU AÇIKLIĞA GETİRMESİNİ İSTİYORUZ”

Sıkıntılarını dile getiren vatandaşlardan bir diğeri, “Bizim en büyük sorunumuz vatandaş arasında büyük dedikodu dolanıyor. Karot mevzuatı var. Kentsel alan dışında kalanlara karot alınması gerekiyor mu? Bunu belediye başkanımızın açıklamasını istiyoruz. Benim bildiğim kadarıyla araştırmalarıma göre ağır hasarlı ve orta hasarlı kentsel dönüşüme giren yerlerden belediye başkanımızın desteği işle, belediye başkanımızın gözetimi ile yapılacak ada bazındaki konutların kesinlikle bu karot olayının olmadığını biliyorum. Vatandaşlar diyor ki daire başı 500 lira para topluyoruz belediyeye yatırdıklarını iddia ediyorlar. Bende dün yetkililerle görüştüm. Kesinlikle böyle bir şey olmadığını nedir ne olduğunu çevre ve şehircilik müdürlüğümüzün konuyu açıklığa getirmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“SAATTE BİR GELDİĞİ İÇİN VATANDAŞ HER YERE GECİKİYOR”

Sıkıntılarını dile getiren bir diğer depremzede ise, ““Otobüs biraz geç geliyor. Saatte bir. Saatte bir geldiği için vatandaş her yere gecikiyor. Hızlı gelmesini istiyor. Hastahaneye gidecek yetişemiyor, randevu alıyor gidemiyor. Herkesin arabası yok gitmeye. Minibüste gitmiyor. Belediyeden rica ediyoruz. Bunu asgariye indirseler iyi olur” açıklamalarını kaydetti.