Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan Sigorta Acentelerinin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik "Sigorta Acenteleri Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı" Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda SAİK Başkanı Levent Korkut ve TOBB Sigortacılık Müdürlüğü Uzmanlarından Mehmet Ali Yurtsever'in katılımlarıyla gerçekleşti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, sigorta acentelerinin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik önemli bir etkinliğe daha imza attı.

Toplantıya ilimizden olduğu gibi çevre illerden de yoğun bir ilgi oldu.

ALTINTAŞ: ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR VE GİRİŞİMLER YAPILMAKTADIR

Toplantının açılış konuşmalarını yapan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zülfü Altıntaş, “Şüphesiz içinde geçmekte olduğumuz süreçte her sektörün kendine özgü sorunları ve yapılması gerekenler bulunmaktadır. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak Odamıza kayıtlı her üyemizin ve her sektörün sorun ve beklentilerinin karşılanmasına yönelik olarak önemli çalışmalar ve girişimler yapılmaktadır. Sigorta Sektörümüzden gelen talepler doğrultusunda iki önemli toplantı yaparak sorun ve beklentileri rapor haline getirdik. Yine sektör temsilcilerinin talepleri doğrultusunda bu bölgesel toplantıyı organize etmiş bulunuyoruz. Sektörün üst düzey temsilcilerinin yer aldığı bu toplantıda inanıyorum ki, önemli sonuçlar çıkacaktır. Ben bu düşüncelerle, Toplantının sektör ve tüm katılımcılar açısından hayırlı olmasını diliyor, katılımınız için Odamız Yönetim Kurulu adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 TUNÇ: SEKTÖRÜN SORUNLARINI İSTİŞARE ETTİK

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 14. Meslek Komitesi Başkanı Fulya Tunç, “İçinde bulunduğumuz 2019 yılının son çeyreği içerisinde Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Asilhan Arslan’ın da katıldığı iki önemli toplantıda ilimizde çok sayıda sektör temsilcisi ile bir araya gelerek sektörün sorunlarını istişare ettik. Söz konusu toplantılarda Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sektörün tüm sorunlarının masaya yatırılarak değerlendirileceği bir bölgesel istişare toplantısı yapma sözü vermiştik. Bugün bu sözümüzü yerine getirmenin öncelikle mutluluğunu yaşadığımı paylaşmak istiyorum. İfade etiğim toplantılarda sektör temsilcilerimizin öncelikle çözümünü talep ettiği bazı önemli konuları paylaşmak istiyorum:

- Elazığ’da Sigorta Sektörü Bölgesel İstişare Toplantısı yapılması,

- Haksız rekabetin önlenmesi,

- Korsan sigortacılıkla mücadele edilmesi,

- TOBB nezdinde denetimlerin sıklaştırılması,

- Sigorta Sektörü İstişare toplantılarının belli periyotla yapılması,

- Toplantıda belirtilen sorunlara çözüm odaklı çalışmalar yapılması,

- Odaların Sektör üzerindeki yetki sınırlarının tekrardan gözden geçirilmesi,

- Hukukçularla birlikte teknik çalışma yapıp, alan takvimi oluşturulması,

- Meslekte birlik ve beraberliğin esas alınması hususları üzerinde durulmuştur.

Tüm bunlarla birlikte, bölgemizin; sosyal, kültürel ve ekonomik yapısından kaynaklanan sigortaya bakış açısı nedeniyle, maalesef en önemli gelir kaynağı olan trafik sigorta payı bölgemizde yüzde 80 seviyesinde olup; Çok ciddi manada gelir kaybı yaşayan ve özellikle son dönemlerde kurulan işletmelerin bu ortamda ayakta kalabilme şansının azaldığı değerlendirilmektedir. 122 Acente ile İlimiz ekonomisi içerisinde kendisine göre ciddi sayılabilecek bir istihdam alanı oluşturan sektörün sorunları ilimize özgü olmayıp aslında tüm bölgedeki Acentelerin müşterek sorunudur. Bu sorunların çözümü noktasında SAİK Başkanımız Sayın Korkut ile TOBB Sigortacılık Müdürlüğümüzün girişim ve gayretlerini biliyoruz. Ancak sektör temsilcilerimiz sonuç odaklı adımların atılmasını talep etmektedirler. Bu düşüncelerle katılımınız ve destekleriniz için teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

TOBB Sigortacılık Müdürlüğü Yetkililerinden Uzm. Mehmet Ali Yurtsever’in sigorta acenteleri hakkında gerçekleştirdiği sunumun ardından SAİK Başkanı Levent Korkut sigorta acenteleri hakkında bilgiler vererek, sektör hakkındaki sorunları dinledi. Program soru-cevap kısmıyla sona erdi.