Sivrice Doğa Sporlarıyla buluşuyor projesi kapsamında doğa sporları çalıştayı yapıldı.

CENGİZ: ÇEŞİTLİ AKTİVİTELER YAPACAĞIZ

Sivrice öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştayda ilk konuşmayı yapan proje koordinatörü Reşat Cengiz, “Bu progre kapsamında Sivrice’mizde doğa sporlarını nasıl geliştirebiliriz sorusunun cevabını bulabilmek için bugün gerçekleştireceğimiz doğa sporları çalıştayı, önümüzdeki 1 ay içerisinde ise Hazar Baba dağında doğayla buluşmak iyi gelecek sloganıyla dağ yürüyüşü gibi aktiviteler yapacağız” ifadelerini kullandı.

AKDEMİR: İLÇEMİZE, MİLLETİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Sivrice İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdal Akdemir, “Bu projede emeği geçen başta proje koordinatörüm olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu projemizin ilimize, ilçemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

GÜNDOĞAN: SİVRİCE HER TÜRLÜ ETKİNLİĞİN YAPILABİLECEĞİ BİR COĞRAFYADA

Belediye Başkanı Turgay Gündoğan ise, “Sivrice hakikatten çok nadir dünyada çok nadir bulunan bir coğrafyaya sahip. Bölgesinde her zaman söylüyoruz; tek olabilecek bir mekan. Hazar Gölüyle, Hazar Baba dağıyla, ormanlık alanlarıyla geçmiş tarihiyle ki Sivrice 1936’da kurulmuş deriz ama Sivrice’nin çok eski bir tarihi var. Bunu nereden anlıyoruz? Bunu Batık Şehrimizden anlıyoruz, en son yapılan arkeolojik kazılardan ortaya çıkan yapılardan anlıyoruz. Şimdi; tabi ki biz bu değerlerden faydalanabiliyor muyuz? Kanımca yeterince faydalanamıyoruz. Yani yeterince de değil hemen hemen hiç faydalanamıyoruz desek yeridir. Çünkü öyle bir coğrafyaya sahibiz ki her türlü etkinliğin yapılabileceği bir coğrafya” dedi.

VURAL: MEMLEKETİMİZ İÇİN NELER YAPABİLİRİZ ONU KONUŞACAĞIZ

Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural da, “Bugün ilçemiz güzel bir çalıştaya ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz haftalarda yine bu mekanda müzikte bir konserle birlikte olmuştuk. Şimdi de bilim dünyasının kıymetli üyelerini ilimizin, ilçemizin protokolüyle buluşturarak, yöneticileriyle buluşturarak gençlerimiz için, çocuklarımız için, memleketimiz için neler yapabiliriz onu konuşacağız. O açıdan çok büyük mutluluk ve heyecan duyduğumu belirtmek istiyorum. Başkanımız güzel cümleler sarf etti. Sivrice Sivricelilerin olmaktan çıktı. Artık burası bütün memleketin hatta dünyanın kullanımına sunuldu. Bir nazar boncuğu gibi Türkiye’nin dikkat ederseniz. Gölüyle, dağıyla inanılmaz güzelliklere sahip, inanılmaz bir potansiyele sahip. Başkanımız anlatırken ben bir anda gözümde çok güzel aroması, nektarı olan bir çiçeğe benzettim Sivrice’yi” diye ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından F.Ü Spor Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Cengiz Arslan ve Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu ile Doç. Dr. Eyüp Yıldırım, doğa sporları çalıştayında konuşmacı olarak panel yaptılar.