Depremin ardından yaraların hızlıca sarılmaya çalışıldığı sürsürü mahallesinde TETİŞ yapı tarafından inşa edilen konutlarda adım adım sona yaklaşılıyor.

EROL: GÖNÜL RAHATLIĞI İLE OTURACAKLARI KONUTA SAHİP OLACAKLAR

TETİŞ Yapı Sürsürü Şantiyesi Proje Müdürü Mimar Haydar Erol çalışmalardaki son durum hakkında bilgi vererek, “18 Şubat’tan bu güne kadar binalarımızın kabasının %99’u bitti. 10 gün sonra binalarımızın bütün betonarme imalatları tamamlanmış olacak. Şu andaki bizim inşaatlardaki oranımız % 40 seviyesinde. Yarıya yaklaştık. Şu an yaptığımız betonarme sistemi tünel kalıp sistemiyle binalarımızı inşa ediyoruz. Bina komple kendi içinde çalışan sistem. Bunun 6 – 70 cm kalınlığında temelimiz var. Yine binaların tamamının altında. Her binanın altında değil komple radyo temel sistemi ile çalışan bir betonarme sistemimiz var. Ve onun altında da 11,5 metre derinliğinde bin 5 adet kazık sistemi var. Burada deprem şiddeti 8’e mi dayanır, 9’a mı dayanır 10’a mı dayanır, yıkılmayacak bir sistem var. Gönül rahatlığı ile oturacakları konuta sahip olacaklar” dedi.

EROL: 15 AĞUSTOS’TA BURAYI TESLİM EDECEĞİZ

Erol, evlerin teslim tarihi ile ilgilide müjdeyi vererek, “Verdiğimiz taahhüt var bakanlarımıza; 15 Ağustos’ta burayı teslim edeceğiz. Normalde bitiş süremiz 10 Eylül. İnşallah buradaki hak sahiplerine kazazedelerimize en azından acılarını dindirmek amacıyla sözümüzü yerine getirme gayretindeyiz. Burada dar alanda çalışma yapıyoruz. Çevre sakinleri bu çalışmalarımızdan muhtemelen rahatsız oluyordur. Çok gürültülü bir çalışma sistemimiz var çünkü. Engelleyemiyoruz. Bunun içinde umarım bizi affederler” diye kaydetti.

EROL: ÖRNEK DAİREYİ GEZDİKÇE BEĞENİYORLAR

Hak sahiplerinden olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Erol, Amacımız onların yaralarını bir nebzede olsa sarabilmek acılarını unutturmak” diyerek, “Örnek dairemizi yaparken buradaki hak sahibi inşalarımız, vatandaşlarımız örnek daireyi görme çabası içindeydiler. İnşaat aşamasında bunu algılamaları biraz zor. Başta sitem aldık. Yıkılan ev ile yapılan ev arasında görüntü olarak yorum yapmaya çalıştılar. Ne kadar ifade edersek edelim kendileri görmeden algılayamazlar. Örnek daireyi yaparak göstermek istedik. 3.5 ay gibi sürede bu seviyeye geldik. Bakanlarımıza verdiğimiz söz ile buradaki hak sahipleri mutlu olacak. Tepkileri anlatılmaz. Üzülende oldu, sitem eden de oldu. Örnek daireyi gezdikçe beğeniyorlar” diye kaydetti.

9 adet 3+1 100 ve 120 metre kare bloklardan oluşan dairelerin alt kısmı otopark şeklinde inşa edildi.