Tarım ve Orman Bakanlığı, Elazığ’a 71 adet süt sağım makinası hibe etti.

İl Müdürlüğü’ne teslim edilen yüzde 70 hibeli, yüzde 30 katılım paylı süt sağım makinaların hak sahiplerini belirmek amacıyla noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde çekilen kurada, 531 müracaat arasından 71 talihli belirlendi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ümit Fırat Turan, desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı hemşerimiz Hadi Tunç’a teşekkür etti.

TURAN: KATILIM PAYLARINI YATIRIP MAKİNELERİNİ GERİ ALABİLECEKLER

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ümit Fırat Turan, “Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Hadi Tunç Beye ve Tarım İl Müdürlüğü personellerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Pandemi nedeniyle üyelerimizin katılımı sağlanamamıştır. Noter huzuruna kura çekimleri yapılarak kazanan üyelerimize kendilerine bilgi verilerek katılım paylarını yatırıp makinelerini geri alabilecekler” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, pandemi sürecinde tarım sektörünün ön plana çıktığını belirterek, Elazığ’a tarım alanında sağlanan katkıdan Bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

KARAHAN: PROJENİN MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLIYORUZ

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, “Bakanlık yetkilerini ben özelden de Hemşehrimiz Mehmet Hadi Tunç Beye üreticilerimize bu destekleri sağladığı için kendilerine tüm üreticilerimiz asına şükranlarımızı sunuyorum. Bizler daha öncede bakanlığımızdan aldığımız birçok projenin yanında özellikle 2020 yılının sonunda 3,5 milyon liralık yüzde 25 destekli tohum desteği ve hemen akabinde ilimizde süt soğutma zincirinin artırılması özellikle süt üretiminin kaliteli hale getirilmesi anlamında hazırlayıp bakanlığımıza sunmuş olduğumuz 1,8 milyon liralık projenin yavaş yavaş meyvelerini almaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.