AK Parti referandum çalışmalarını dört bir koldan devam ettiriyor. Çalışmalar kapsamında AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Nurallı Köyü sakinleriyle bir araya geldi.

Köylüler ile sohbet edip isteklerini dinleyen Öztürk, “Köylülerimizin yol talebi var. Biz inşallah buradan dönüşümüzden sonra İl Özel İdare genel sekreterimizle görüşerek, programa alınması daha sonrada ödeneği varsa para konusunda varsa yardımcı olalım diye konuşacağız. Bu konuda biz köylülerimize söz veriyoruz ama bu sezon yapılır mı yapılmaz mı onu genel sekreterimizle görüşelim. Çünkü programlar yoğun bütçe imkanlarına bakarak biz yardımcı olacağız. 16 Nisan referandumu biz ve halkımız için önemli. Biliyorsunuz ki 2002 de biz iktidar olmadan öncede bizim programımızda anayasa değişikliği vardı. Bizim amacımız sadece yeni bir anayasa yapmak” dedi.

Hem Meclise Karşı Hemde Halka Karşı Sorumlu”

Muhalefetin yalan ve yanlış laflarla söylediği maddeler var diyerek bu maddelerden bahseden Öztürk, “Sayın cumhurbaşkanımızın bu sistemde diktatör olacağını, padişahlığın geleceği gibi aslı astarı olmayan laflar. Aslında bizim anayasa maddelerini vatandaşımız tek tek incelese bu söylenenlerin doğru olmadığını görecekler. Yeni anayasada cumhurbaşkanımızın iki adet sorumluluğu var. Birisi meclise karşı, birisi vatandaşa karşı. Vatandaşa karşı sorumluluğu beş yılda bir seçim olacak ve iki dönem için seçilecek. 10 yıldan fazla görev yapamayacak. Eğer diktatörlük olsaydı 10 yıldan sonrada devam ederdi. Meclis var, sandık var, vatandaş seçecek. Şimdi 2019 da iki tane sandık gelecek size birinde cumhurbaşkanını birinde meclisi seçeceğiz. Seçim bittikten sonra cumhurbaşkanımız hükümeti kuracak. Biz şuanda iki başlı yönetimi tek başlı yönetim haline getireceğiz ve cumhurbaşkanı meclisin denetimine ve halkın denetimine tabi çünkü sizin karşınıza gelecek beş senede bir” diyerek ülkenin geleceği için evet oyu beklediklerini vurguladı.

“Tek Amacımız Hizmet”

“Bizim amacımız hizmetimiz 2023 e kadar kendi uçağımızı, kendi silahımızı ve kendi helikopterimizi yapmak zorundayız. Bu konuda hızlı bir karar alınması lazım. Yürütmenin hızlı karar alması ve icraata geçmesi lazım ve yatırımın devam etmesi lazım. Biz inanıyor ve halkımıza da güveniyoruz. Geçmiş dönemlerde siz bize büyük destek verdiniz. Bu gezilerimizde görüyoruz. Bu sene inşallah evet oylarında Elazığ’da da tüm Türkiye’de de ciddi bir oranı alacağız. Bizim hükümet olarak da devlet olarak da tek amacımız hizmet ve ülkeyi daha ileriye götürebilmek. Bulunduğumuz coğrafya sürekli savaş içerisinde bu yüzden bizim birlikte ve güçlü olmamız lazım. Yurt içinde de yurt dışında da birçok düşmanımız var. Bugün Avrupa’nın Türkiye ile ne işi var. Amaçları ülkenin önünü kesmek ve ülkeyi zayıflatmak.  Biz güçlü ve güvenilir bir ülkeye sahip olmak istiyoruz” cümlelerini kullanarak referandum seçiminde destek istedi.