TED Elazığ Koleji 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında önce bir resim yarışması düzenlendi.

TED Elazığ Koleji Müdürü Pınar Çeçen, 100’e yakın resim çalışmasının katıldığı yarışma hakkında bilgiler verdi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ TEMALI RESİMLERİNİ YAPTIRDIK”

Çeçen yaptığı konuşmada, “Bugünkü etkinliğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlamasına yönelik okul aile birliğinin düzenlemiş olduğu bir etkinlik. Bu etkinlikte öncelikle resim sergimizle açılışını yapıyoruz. Anaokulu, ilkokul, ortaokul biriminde tüm öğrencilerimizin Dünya Kadınlar Günü temalı resimlerini yaptırdık. 100’e yakın resim var. Her birimden birincilerimizi seçtik. Bugün okul aile birliğinin katkıları ile velilerimizle bir yemek yiyeceğiz” dedi.

Yarışmanın ardından bir yemek programı düzenlendi.

TED Elazığ Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah Özen, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, yemekten elde edilen gelirlerle bir kız öğrenciyi burslu okutacaklarını kaydetti.

“DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜN ÖNEMİNİ KONUŞACAĞIZ”

Özen konuşmasında, “Dünya Kadınlar Gününde farkındalık oluşturmak amacıyla bugün bir yemek düzenledik. Bu yemekte hem bir araya geliyoruz hem dünya kadınlar gününü birlikte anıp, etkinlik olarak bunun ne anlama geldiğini konuşacağız. Yemekten elde edilene gelirlerle de Türk Eğitim Derneği’nin meşaleleri olarak bilinen tam eğitimli burslu bir kız çocuk okutmayı planlayarak yola çıktık” diye konuştu.