Karayolu güvenliği ve trafik Haftası etkinlikleri Elazığ Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda başladı.

Bu yıl “Trafikte siz örnek olun, diğerlerinin değiştiğini göreceksiniz” temasıyla düzenlenen programa; Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin Demirdağ, Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve öğrenciler katıldı.

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, trafik kurallarına uyulması konusunda oda çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“ÖNCE KURALLARA BİZ UYMALIYIZ Kİ DİĞERLERİNİN DE KURALLARA UYMASINI SAĞLAYALIM”

Toraman yaptığı açıklamada, “Trafik kurallarına uymayanları biz kendimizin ikaz etmesi gerekiyor. Öncelikle kurala biz uymalıyız ki diğerlerini de uyarmış olup onlarında kurallara uymasını sağlayalım. 4 yıl süre içerisinde ne kıymetli öğrenci servisi meslektaşlarım ufak tefek kazalarımız da olmuş olsa dahi öncelikle ölümlü kazamız olmamıştır. Bundan dolayı da öğrenci servisliği yapan tüm esnaf kardeşlerimi, şehir içerisinde toplu taşıma yapan esnafımı, şehriler arası yük taşıyan kamyoncu arkadaşlarımı Trafik Haftasından dolayı saygıyla selamlıyorum” dedi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Cengiz Yeğen, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye2de de trafiğin önemli bir sorun olduğunu söyledi.

Yeğen, trafik sorunlarının çözümü için güvenlik güçlerinin çalışmalarını anlattı.

“TRAFİK TERÖRÜNDEN KORUNMAK İÇİN TRAFİK BİLİNCİNİN OLUŞTURULMASI MUTLAK GEREKLİDİR”

Yeğen yaptığı konuşmada, “Dünyada yılda 1 milyon 300 insanımız trafik kazalarında hayatını kaybetmektedir. 50 milyona yakın insanımız ise maalesef yaralanmaktadır. Ülkemizde bu rakam 4 bini olay yerinde 4 bini hastanelerde ya da daha sonra ölmek üzere 8 bin kişiyi yılda trafik kazalarından kaybediyoruz. Bu rakam kabul edilebilir bir takam değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletlere vermiş olduğu söz olan 2 bin rakamının çok çok üzerindedir. Trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarının sona ermesi adına tüm paydaşlarımız gibi trafik polisimiz, personelimiz, jandarma personelimiz büyük gayretler sarf etmektedir. Ancak bilinmelidir ki trafik kazalarının sadece polisiye tedbirlerle çözülmesi mümkün değildir. Bu nedenle trafik teröründen korunmak için trafik bilincinin oluşturulması mutlak gereklidir. Bu insanımızın eğitimi ve bilinçlenmesiyle mümkün olacaktır. Karayolu Trafik Haftasında düzenlenecek bu etkinliklerle bireysel ve toplumsal duyarlık ve trafik bilincinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Haftanın amacı mümkün olduğunca çok sayıda insana ulaşarak trafikte bilinçli bir toplum oluşturulmasının gayreti sarf edilecektir” ifadelerini kullandı.  

Program, yılın başarılı personelleri, yılın şoförü ve trafik kurallarına duyarlı öğrencilere hediye ve plaket verilmesiyle devam etti.

Öte yandan etkinlikler kapsamında Ahmet Aytar Meydanı’nda Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Alay Komutanlığı, Karayolları ve Şoförler Odası işbirliği ile Trafik standı açıldı.

Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül, açılan standın amacı hakkında bilgi verdi.

“AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK”

Cangül yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinde konuyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla bütün trafiğe katkı sağlayan birim ve kuruluşların bu konuda desteğiyle beraber halkımıza tanıtım yapılıyor. İnşallah bugün itibariyle Ahmet Aytar meydanında da benzer bir faaliyeti jandarmamızla, belediyemizle, şoför odamızla ve karayollarımızla beraber organize ettik” diye konuştu.

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ, paydaş kuruluşlarla düzenlenen böylesi çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

“TRAFİKTE FARKINDALIK YARATMAK ADINA DA BU TÜR PROGRAMLARIN ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Dumandağ yaptığı konuşmada, “İnşallah güzel bir program olacak. Trafikte farkındalık yaratmak adına da bu tür programların önemli olduğunu düşünüyorum. Bu hafta nedeniyle bu yoğun çalışmada emeği geçen başta emniyet teşkilatımıza ve diğer kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman da kazaların en az seviyeye indirebilmek için kurallara uyulması gerektiğini söyledi.

“İNŞALLAH GÜZEL, KAZASIZ, BELASIZ 2018 YILINI ATLATIRIZ”

Toraman yaptığı açıklamada, “İnşallah şehrimize hayırlı olur. Güzel, kazasız, belasız 2018 yılını atlatırız. Önümüzdeki yol tekrar böyle bir günde beraber olmak şartıyla hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Toplumda trafik kurallarına uyum ve bilincinin arttırılması amacıyla Ahmet Aytar Meydanı’nda açılan trafik standı 2 günü boyunca açık kalacak.