Türkiye Gençlik Vakfı Karakoçan Temsilciliği tarafından  “Asrı Saadetten Günümüze Tablolar” konulu konferans düzenlendi.

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Kamu Kurum ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ARSLAN: İCRA ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ

TÜGVA Karakoçan İlçe Temsilcilisi Mehmet Şükrü Arslan, “Kıymetli İlçemizin asil ve kıymetli neferleri güzel ve anlamlı bir programı daha sizlerin huzurunda icra etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu güzel akşamda soğuk demeden, kış demeden, ilerlemiş bir saat demeden ilçemizin en ücra köşesinden salonumuza kadar teşrif ettiğinizden doalyı Türkiye Gençlik Vakfı Yönetim kurulu adına hasetten, yürekten hepinize teşekkür ediyorum, sağ olsun, var olun” ifadelerini kullandı.

DÖNGELOĞLU: İKİ ŞEYDEN BİRİSİ İKİ DUDAĞIN ARASINDAN ÇIKACAK ŞEYLER

Arslan’ın konuşmasının ardında kürsüye gelen İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, “Peygamber Efendimiz S.A.V.’in ‘ şu iki dudağınızın arasından çıkacak şeylere ve şu iki bacağınızın arasını kirletmeyeceğinize dair bana söz verin, bende sizin Cennetinize söz vereyim’ buyurmuştur. Hadis-İ Şeriftir Peygamber Efendimizin mübarek sözüdür. ‘Bana iki şeyin sözünü verin bende sizin cennetinize kefil olayım’ demiştir. İşte o iki şeyden birisi iki dudağın arasından çıkacak şeyler” şeklinde konuştu.

DÖNGELOĞLU: TÜRKİYE’DE BOŞANMA ORANI %25’LERİ BULMUŞ

Döngeloğlu, “Tarihinde Hz. Hatice gibi bir kadın olan Müslüman bir toplum, şu halemi gelirdi? Türkiye’de boşanma oranı %25’leri bulmuş. Beğenmediğiniz, 40-50 yıl önceki cahil neneler, dedeler, 1970’lerin başında Türkiye’de boşanma oranı 1.49. 40 sene sonra ne oldu ki? Siz insanları ne kadar okuttunuz, ne kadar hukuk dersi verdiniz, ne kadar donanımlı hale getirdiniz ki bir evde beş yıl yaşayamayacak kadar birbirinden hak arayan, nikahı bir emanet olarak değil mal kapma yarışına çeviren vahşi bir Ebu Cehil düzenine kadını ve erkeği nasıl düşürdünüz?” dedi.