Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), 2016 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ‘Türkiye'de Yılın Otomobili’ oylamasının sonuçlarını açıkladı. Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı kriterleri göz önüne alınarak belirlenen 21 aday otomobil arasından seçilen 7 finalistin oylandığı etkinlik neticesinde Toyota Corolla, Türkiye’de yılın otomobili ilan edildi.

Toyota Corolla Sedan’ın final oylamasındaki rakipleri Dacia Duster, Ford Focus, Honda CR-V, Mercedes Benz A Serisi, Volkswagen T-Roc ve Volvo XC40 modeli oldu. ‘Türkiye’nin Otomobil Oscarı’ olarak tanımlanan Türkiye’de Yılın Otomobili ödülünü almayı başaran Toyota Corolla, bir yıl boyunca yayınlayacağı basın bülteni ve reklamlarında ‘Yılın Otomobili’ logosunu kullanabilecek.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, aldıkları ödülle ilgili olarak,“Öncelikle Otomotiv Gazetecileri Derneği'ne çok teşekkür ediyorum. Bütün otomobiller bir emeğin ürünü ve OGD olarak o kadar kaliteli bir işe imza atıyorsunuz ki gerçekten görüyorum ki bu işin mayası tuttu. Burada yarışan finale kalmamış olanlar dahil olmak üzere çok kıymetli emek ürünü otomobiller. Sembolik olarak birinin seçilmesi gerekiyordu. Bizler dahil olduk. Bence otomotiv sektörü kazandı.” dedi.

Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin final oylamasına kalan otomobillerin aldıkları oylar sırasıyla şu şekilde; Toyota Corolla Sedan, 4170 oy; Dacia Duster, 3770 oy; Mercedes Benz A Serisi, 2670 oy; Ford Focus, 2260 oy; Volvo XC40 OGD, 2020 oy; Volkswagen T-Roc, 1880 oy ve Honda CR-V, 1730 oy.