Fırat üniversitesinde görev yapan Doçent Doktor Mehmet Turan profesör unvanını alarak Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne atandı.

Profesör Doktor Mehmet Turan bu başarısıyla Türkiye’de Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği alanında 3. Profesör unvanını alan kişi oldu.  

MEHMET CEBECİ  “FIRAT ÜNİVERSİTEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK”

Programa katılan Fırat Üniversitesi Rektör yardımcısı Profesör Doktor Mehmet Cebeci, Profesör Doktor Mehmet Turan’nın gideceği üniversitede Fırat Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil edeceğini dile getirerek “ Üniversitemizin çok değerli personeli akademisyen arkadaşlarım çok değerli misafirler Mehmet Turan hocamızın Hatay’a gidişi nedeni ile düzenlenen bu veda yemeğine hepiniz hoş geldiniz.  Üniversitemiz bölgesinde çok önemli çalışmaları ile yetiştirdiği elamanlar ile çevre üniversitelere verdiği elemanlar ile bölgesinde ki etkisini sürdürmektedir. Bu anlam da zor bir karar. Kendi üniversitesinden ayrılmak başka bir üniversiteye başka şartlara gitmek. Ama Mehmet Bey’in gittiği yeni üniversite de Fırat Üniversitemizi çok iyi şekilde temsil edeceğine orada çok iyi hizmetler yapacağına bilimsel çalışmaları ile öne çıkacağına orada ki öğrencilerimize gençlerimize de büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz. Bu anlamda kendisine orada ki hayatında başarılar diliyoruz. Bütün çalışmalarında başarılar diliyorum ”ifadelerine yer verdi.

İBRAHİM KAYAOĞLU  “FIRAT ÜNİVERSİTESİ OLARAK ÖVÜNÇ KAYNAĞI”

Sivil Toplum Kuruluşları Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu ise bu atamanın Elazığ için bir övünç kaynağı olduğunu ifade ederek “ Üzücü bir olay. Elazığ bir değerini memleketin bir başka köşesine gönderiyor. Fırat Üniversitesi olarak övünç kaynağı. Gittiği yerde daha farklı akademik görev üstlenecek arkadaşımız. Ben Sivil Toplum Kuruluşu olarak olaya bakıyorum. Mehmet Hocam Elazığ’da Sivil Toplum Kuruluşları olarak bir değerdi. İlk defa Türkiye’de kurulan Sınıf Öğretmenleri Derneği gibi bir derneğin genel merkezini Elazığ’da oluşturmuştu. Bundan dolayı ben kendisini kutluyorum. Gerek Elazığ’ımız adına gerek Üniversitemiz adına Sınıf Öğretmenleri adına ulusal basında ciddi yer kapladı. Şehrimiz adına güzel bir açılım yaptı. Bundan dolayı da tebrik ediyorum. Belediyemiz ve Fırat Üniversitemiz ile birlikte yapılan Anne Üniversitemiz ve Katkılarında gerek Organik Okul Projesinde ki koordinatörlük görevinde gerçekten çok ciddi çalışmalar yaptı. Sivil Toplum kuruluşları olarak bizlerde Mehmet Hocamızdan istifade ettik. Yapmış olduğumuz en son çalışmada Elazığ’da yapılan Çalıştay’da ciddi manada istifa ettik. Tabi ki bir değerimizi kaybediyoruz. Fakat ülkemizin her köşesi bizim için bir değerdir. İlimiz temsil edecek Türkiye’mizde çok güzel şeyler yapacağından eminiz. Umuyorum burada ki tecrübeleri birikimi orada daha güzel şeylerin buluşmasına katkı sağlayacak.  Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” diye kaydetti.

EROL ASİLTÜRK “ÜLKEMİZİN BAŞKA BİR FAKÜLTESİ İÇİN KAZANÇ OLUYOR”

Eğitim fakültesi Dekanı Profesör Doktor Erol Asiltürk, Profesör Doktor Mehmet Turan’ın aralarından ayrılmasının Fakülte olarak kayıp olsa da gurur verici bir durum olduğunu vurgulayarak “ Sanki Fakültemiz olarak kaybımız oluyor. Ülkemizin başka bir fakültesi için kazanç oluyor. Gerek üniversitemiz gerek şehrimiz adına gurur verici. Mehmet Hocamızın branşı olan sınıf eğitimi alanında ki akademisyenlerin sayısı oldukça az. Unvanını alsaydı burada tek profesörümüz olacaktı. Bu anlamda bir kayıp olarak düşünüyoruz. Birincisi gençlerin yetişmesine burada vesile oldu. Onlara yardımcı oldu. Yeni hocalarımız yetişiyor. Bu anlam da kendisine çok teşekkür ediyoruz. Yeni görev yerinde başarılar diliyoruz ”dedi. 

MEHMET TURAN “ BU VEDA DEĞİL BU BİR AYRILIKTIR”

Profesör Doktor Mehmet Turan ise yaptığı konuşmada bu bir veda değil bu bir ayrılıktır diyerek “ Bu memlekette doğmuş bu memlekette büyümüş, bu memlekette yetişmiş ve bu Üniversite 19 yıllık emek vermiş bir evladınız olarak buradan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine gitmek tabi bana bir hüzün veriyor. Bu bir veda değildir. Bu bir ayrıktır. İnşallah başta yine Elazığ eğitimine Elazığ katkı vermek babından Türkiye’ye hizmet alanından eğitim vermeyi Allah bize nasip etsin. Bu genç yaşta akademik unvanları Allah nasip etti onun ilminin zekatı olarak hizmetler projeler ile hizmet etmek istiyoruz. Allah bizleri utandırmasın” şeklinde aktardı. 

Konuşmaların ardından Profesör Doktor Mehmet Turan’a Fırat Üniversitesi  ve STK Platformu tarafından verdiği hizmetlerden dolayı plaket takdim edildi.