TED Elazığ koleji öğrencilerinden Uğur Can Genç, Türkiye’nin en önemli satranç organizasyonuna katılarak 78 sporcu içerisinde 7. Olup Satranç Milli takımına seçilmeyi başardı.

GENÇ: SONRAKİ HEDEFİM İLK BAŞTA DÜNYA OLİMPİYATLARINDA BİR DERECE ELDE ETMEK

Genç sporcu Uğur Can Genç, hedefinin Dünya olimpiyatlarında derece yapmak olduğunu kaydederek, “Ben 6 yıldır satranç oynuyorum, bu işi severek yapıyorum. Çok emek harcadım bu iş için. Başta ailem olmak üzere Yusuf Hocam, Eşref Hocam, Deniz Hocam, Elazığ’daki satranç ailesi ve çok sevdiğim okulum. 9 turlu bir turnuva oynadık. Yaklaşık 2 bin kişi vardı. Bizim kategoride 78 kişi vardı ve bu kişilerin çoğu önceden de milli takımdaydı. Ben rahat oynadığım için girebildim. Bu yüzden mutluyum. Kendimizi daha gelişmiş, daha iyi hissediyorum. Bundan sonraki hedefim ilk başta dünya olimpiyatlarında bir derece elde etmek, sonraki hedefimde Türkiye birinciliği. Bu işe başlamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü başlayınca gerisi geliyor. Çok güzel bir spor. Tek başınıza kalıp düşünüyorsunuz, kendinizle baş başasınız. Çok güzel bir spor” ifadelerini kullandı.

GÖRGÜLÜ: HEM ELAZIĞ İÇİN HEM BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR GURUR KAYNAĞI

2. kademe usta öğretici ve Ulusal satranç hakemi Yusuf Görgülü de, “Öncelikle çocuğumuzun başarısından dolayı çok büyük bir mutluluk içerisindeyiz. Ben turnuva hakkında kısa bir bilgilendirme yapayım. Bu turnuva dünyanın sayılı turnuvalarından bir tanesidir. Ki Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından biridir. Şu anda bu turnuvada 1 haftalık süreçte 7 bine yakın insan bu turnuva alanındaydı. Bunun 2 bin 636 kişisi sporcu olarak mücadele etti. Turnuvanın özelliği şu; her yaş grubunda Türkiye’nin en iyileri mücadele ediyor. Çok güçlü sporcularla oynuyorsunuz. Uğur Can’ın kategorisinde 78 kişi vardı ama bunun 19 kişisi milli takıma değişik zamanlarda girmeye hak kazanmış çok güçlü oyunculardı. Ki zaten Uğur Can’da bu grup içerisinde herkesin bir sıralaması var. 21. Sıradan ancak başlayabilmişti. Elazığ’ın en güçlü oyuncularından birisidir. Başlangıç sıralaması 21’deydi. Hedefi ilk 8’e girmekti. 7. Olarak çok büyük başarıya imza attı. Kendisinden güçsüz kimseyle oynamadı. Güçlülerle oynayarak onları yenmek zorundayı ve gereğini yaptı. Doğal olarak da hem Elazığ için hem bizim için çok büyük bir gurur kaynağı” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL