AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un öncülüğü ve destekleriyle faaliyetlerine başlayan Uluslararası Çocuk ve Gençlik Eğitim Kampı’nın ilk adımı başladı.

Amacı gençler arasında birliktelik sağlayarak, geleceğe emin adımlarla ilerlemek olan projeyle; Elazığ’dan Ankara ve Konya’ya öğrenciler geziye götürüldü.

İlk etapta Elazığ merkez, Kovancılar, Karakoçan ve Palu ilçelerinden 17-21 yaş arası 39 öğrenci 3 gözetmen eşliğinde Ankara’ya hareket etti.

AK Parti milletvekili Metin Bulut öncülüğünde düzenlenen projeyle Elazığ’da yakın zamanda Uluslararası Çocuk ve Gençlik Eğitim Kampı kurulacağını ifade eden proje koordinatörü Hüseyin Sezgin Çelik, Ankara ve Konya ziyaretiyle ilgili bilgi verdi.

“15 TEMMUZ’UN TBMM ÜZERİNDEKİ İZLERİNE TANIKLIK EDECEKLER”

Çelik yaptığı konuşmada, “Ankara’da kendilerini Sayın vekilim karşılayacak. Kahvaltı programından sonra saat 10:00 gibi TBMM’yi gezmiş olacaklar. TBMM hakkında gerekli bilgi ve malumat edindikten sonra 15 Temmuz’un TBMM üzerindeki izlerine tanıklık edecekler. Cuma namazını Külliye’de Millet camisinde idrak edecekler. Ondan sonra Hacı Bektaş Veli Camii çevresinde hem gezinti yapacaklar hem kendilerine güvenlik müsteşarlığından ilgili bir hocamız geleceğin “Türkiye’si ve gençler” konulu bir sunum yapacak. Bu sunumdan sonra Taceddin Dergahı ve çevresine şahitlik edecekler. Bir şehir turu olacak.

“KARDEŞLERİMİZ KONYALI GENÇLERLE BULUŞACAK”

Akşam yemeğinden sonra medeniyetimizin önemli illerinden olan Konya’da misafir olacaklar. Konya Büyükşehir Belediyemiz Elazığ’dan giden kardeşlerimizi Konyalı gençlerle buluşturacak. Konya’nın milli, manevi anlamda öne çıkmış, önemli yer, mekan ve kişilerinin hatıratı gezilecek. Arkadaşlarımız, başta Mevlana, Şemsi Tebrizi olmak üzere şehir turuyla beraber orada değerler eğitimiyle ilgili bir takım sunumlara katılacak. Konya’da Ortadoğu ölçeğini taşan bir bilim merkezi var. Gençlerimiz Konya’daki bilim merkezinde insan zihninin ve gayretinin üretime dönüştüğünde neler yapabileceğine şahitlik edecekler” dedi.  

Gençlik eğitim kampına katılan öğrenciler de, projeyi ve geziyi düzenleyenlere teşekkür etti.