Elazığ'da öğrencilerin üniversiteler hakkında bilgi sahibi olması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi ve Ünilook işbirliği ile “Üniversite Tanıtım Günleri “etkinliği düzenlendi.

Üniversite sınavına girecek olan öğrencilere üniversiteleri tanıtmak, tercih yapacakları üniversiteler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen organizasyonun açılış yapıldı.

Programın açılışı konuşmasını yapan Ünilook Temsilcisi Caner Işkın, katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, üniversitelerin evrensel ve nitelikli bilim anlayışını en üst seviyede tanıtmak için buradayız” dedi.

GÜRTÜRK: ÜNİVERSİTELERİN EVRENSEL VE NİTELİKLİ BİLİM ANLAYIŞINI EN ÜST SEVİYEDE TANITMAK İÇİN BURADAYIZ

Elazığ İl Millî Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Bugün ülkemizin farklı coğrafyalarından ilimize gelen üniversitelerimizi  gelen öğrencilerle buluşturmak için buradayız. Çocuklarımızın doğru tercih yapmaları ve üniversite hayatlarına doğru adım atmalarını sunmak için, bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Kariyer yolculuğunda doğru ve bilinçli tercih yaparak, başarıyı getirmek üniversitelerin evrensel ve nitelikli bilim anlayışı uluslararası ve uluslararası başarıları muazzam ve sosyal kültür imkamları ve barınma ve değişim programı burs olanakları ile öğrencilerimize en üst seviyede tanıtmak için buradayız. Bu yıl üniversite sınavına girecek olan öğrencilerimizin tercihlerini gerçekleştirmeden önce üniversiteleri tanımaları, üniversiteleri hakkında gerekli bilgi edinmeleri için bu çalışmaları yapıyoruz. Ve buradan da üniversitelilerin güçlü ve zayıf yönlerini bilerek daha doğru bir tercih yapmaları için bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Başarılarla dolu bir gelecek için kaliteli bir eğitim görmeleri gerekir. ÜNÜLOK Türkiye ile birlikte sizleri geleceğe ışık tutan, birbirinden kıymetli üniversiteleri buraya toplamış bulunuyoruz. Üniversite tanıtım günleri etkinliğimiz süresine ülkemizin 14 değerli üniversitesi bu yıl sınava girecek lise son sınıf öğrencilerimize kendilerini tanıtacak sağlıklı ve isabetli tercih yapmalarına yardımcı olacaklardır. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren tüm çalışanlarımıza, arkadaşlarımıza katkı ve destek sunan herkese çok teşekkür ediyorum. 2019-2020 yılında 12. Sınıflarımızı daha güzel daha nitelikli ve daha güzel tercih yapmaları dileği ile hepinize başarılar diliyorum. Saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı 

Konuşmaların ardından öğrenciler üniversiteler hakkında bilgi aldı.