Mesleki Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu Elazığ’daki teşkilatıyla buluştu.

Usta öğrencileri tek çatı altında toplamak, sosyal haklarının kazanımını sağlamak amacıyla bir araya gelen Federasyon, Elazığ’da da derneğini kurarak başkanlığa Fatih Dost’u atadı.

Usta Öğreticiler tek çatı altında toplanıyor.

AKTAR: BU FAYDAYI ELAZIĞ’IN GENELİNE YAYMAYI DÜŞÜNMEKTELER

Tarım ve Orman Bakanlığı El Sanatları Müdürü Haydar Aktar, “Burada toplum yararına halk yararına usta öğreticilerimiz adına, mesleki eğitimciler adına önemli bir toplantı yapılmakta. Yeni bir teşkilatın kurulması aşaması oluyor bu. Bir temsilci olduğunu duyduk. O temsilcimizin derneğin yöneticisi olduğunu duydum. Bunlar özellikle gelişlerinin amacı bizim için usta öğreticilerimiz için, mesleki eğitimcilerimiz için bir şeyler yapmak ve bu faydayı Elazığ’ın geneline yaymayı düşünmekteler” dedi.

BAYINDIR: İLLERDE DERNEKLER OLUŞTURUYORUZ

Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu Başkanı Dilek Bayındır da kuruluş amaçlarını açıklayarak, “Burada bulunma sebebimiz usta öğreticilerin özlük haklarını elde etmek adına bir STK oluşturduk. İllerde dernekler oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz derneklerin açılışlarında bulunup tüm usta öğretici arkadaşlarımızın özlük hakları ile ilgili mevzuatları, usta öğreticinin hakkı nedir ve bundan sonra yapılması gereken çalışmaları tüm yasal organlarla hareket ederek sözleşme veya kadro çalışmasına girmek olacaktır” diye kaydetti.

DOST: HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ

Mesleki Eğitimciler Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Fatih Dost ise, “Bugün Anakaradan gelen başkan heyetlerimizle beraber federasyonu ve derneğimizi daha ileri taşıma ve usta öğreticilerimizin haklarını savunmaya hep beraber çalışacağız” ifadelerini kullandı.