Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Elazığ Şubesi üyeleri, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı İl Müdürü Şaban Yaşa ile bir araya geldi.

“BELLİ BİR DEĞERE BELLİ BİR KADEMEYE YÜKSELTMEK”

Toplantının ev sahibi olan TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanı Mahir Sönmez, derneklerinin çalışmaları hakkında bilgiler vererek “ TÜMSİAD 2005 yılında 12 kobi ile başlayıp bu gün 15 bin kobisi olan Elazığ’da da şubesini açan bir sivil toplum örgütü. TÜMSİAD 15 Temmuz sürecinde de ve 15 Temmuz sürecinden sonrada vatana bayrağa devletini ve sadakatini birlik beraberliğini de üst seviyede gösteren bir sivil toplum kuruluşu. Amacımız hem ilimizde hem ülkemizde hem de bölgemizde belli bir değere belli bir kademeye yükseltmek. Bu amaç ile buradaki iş adamları arkadaşlarımız ve iş adamları abilerimiz bir araya geldik. Ben şuanda Elazığ’da 3. Şube başkanıyım. Benden önceki şube başkanımız Hakan Bey hakkın rahmetine kavuştuktan sonra biz Ahmet Özbay beyden devraldık” ifadelerini kullandı.

“İLE KATKISI OLACAK AKABİNDE BÖLGEYE KATKISI OLACAK”

Sönmez, hedeflerinin, ülkeye, bölgeye ve ile katkısı olacak insanları bir çatı altında toplamak olduğunu söyleyerek “ Fahri üyeler ile beraber şuanda bekleyen üyelerimiz ile beraber 100 yakın üyemiz etti. Hamdolsun bu sayıyı çokluk değil de ile katkısı olacak çokluğu elde etme hedefi var. Çünkü ile katkısı olacak akabinde bölgeye katkısı olacak. Bunla beraberde ülkeye katkısı olacak insanları bir araya getirmeye gayret edeceğiz. Kurulduğumuz günden bu tarafa sürekli sağ olsun yanımızda elinden geldiğince KOSGEP’in bize sunmuş olduğu imkânları neler varsa elinden geldiğince anlatmaya gayret ediyor” diye kaydetti.

KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa, önce 15 Temmuz ve ardından başlayan sınır ötesi operasyonlarla başlayan millileştirme politikasına değinerek “ Savunma sanayi başta olmak üzere bir takım çalışmalar fazlası ile ihtiyaç ve bir takım önem arz ediyor. 2 aydır KOSGEP’te bu konuda ciddi bir rol üstlenmiş durumda. Her noktadaki üretimlerimizin millileştirilmesi gibi bir seferberlik ilan edilmiş durumda. Bu çerçevede de KOSGEP’te 2 tane desteğimiz başladı” şeklinde konuştu.

“KOSGEP OLARAK 5 MİLYON DESTEK VERMEYE BAŞLADIK”

Sınır ötesi operasyonlarla birlikte Türkiye’nin ciddi ambargolarla karşılaştığını ifade eden Yaşa, ambargo uygulanan teknolojik ürünlere yapılacak yatırımlara ciddi desteklerin verildiğini belirterek “ Bunları dışa bağımlıklıktan kurtarmak için stratejik ürün 5 milyon destekli limitli ve tamamı da KOSGEP tarafından desteklenen destek mekanizması açtık. Siz yurt dışına bağımlı olduğunuz yurt dışından ithalata ciddi anlamda para harcadığınız ve stratejik anlamda ciddi konulardaki ürünlere eğer bir yatırım yapmak isterseniz KOSGEP olarak biz buna 5 milyon destek vermeye başladık” diye kaydetti.