Uzuntarla Köyü’ne Okul Yapımı İçin Son Nokta Koyuldu

Önce ülke gündemine ardından da meclisin gündemine taşınan Uzuntarla Köyü Okulu’nda son karar verildi. Depremde yıkılan okulun yerine yenisinin yapılması için TOKİ tarafından ihale yapıldı. Önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firma çalışmalara başlayacak.

Uzuntarla Köyü’ne Okul Yapımı İçin Son Nokta Koyuldu

Merkeze 17 kilometre uzaklıkta bulunan Uzuntarla Köyü’nde taşımalı eğitim veren okul, 24 Ocak tarihinde ağır hasar alarak yıkılmıştı.

Depremin ardından köye yapılacak olan okul, önce yatırım programına alınmış daha sonra da şehir merkezindeki okul ihtiyacı nedeniyle yatırım programında çıkarılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde okulun yapımı ile ilgili iddialar ortaya atılmış ve bu iddialar ülke gündeminde de yer almıştı.

İddialarda, 2020 yatırım projesi kapsamında yapılması planlanan Uzuntarla Köy Okulu için Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ün; "Ben alevi köyüne okul yaptırmayacağım" ifadelere yer verilmişti.

İddiaların ülke gündeminde yer alması ile birlikte HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, konuyu meclis gündemine taşıyarak,  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması için soru önergesi verdi

Ortaya atılan bu iddialara yalanlanarak, son nokta koyuldu. Toplu Konut İdaresi’nden aldığımız bilgilere göre; okulun ihalesinin yapıldığını ve önümüzdeki günlerde ihaleyi kazanan firmanın köye 8 derslikli okul yapımı için çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2021, 16:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazığ mem
Elazığ mem - 3 yıl Önce

Depremden sonra virüs olmasaydı. Elazığ çadır ve konteynerlerda ders yapardı. Elazığ mem çok pasif ve sadece reklam peşindeler..depremde medya karşısında bir kaç krpçe yemek dağıtıp sonra bırakıp giden müdür gördüm. Sonra dedim ki bumudur yöneticilk. Geçin beyler geçin herkes kendi nefsini düşünür olmuş.

kemal
kemal @Elazığ mem - 3 yıl Önce

depremin 2. haftası, 10 tane okul yıkılmış, öğrenciler dışarda kalmış, MEM yeni yapılan bir okulu (hayırsever tarafından) kendisine HİZMET BİNASI diye almaya çalışmıştı. kıyamet koptu tabiki... haberiniz yok galiba.

TOKİ Okuldan Muaf mı?
TOKİ Okuldan Muaf mı? - 3 yıl Önce

38 okul yıkılmış TOKİ konut yapıyor okulu yok her etapta cami var okul yok

Hizmete engel Ak parti
Hizmete engel Ak parti @TOKİ Okuldan Muaf mı? - 3 yıl Önce

Yıllarca biz bunları elazığı düşünüyorlar elazığa hizmet etme davası güdüyorlar sanıyorduk. Meğerse bunların tek dersi davası koltuğunu korumak mış gerekirse elazığa hizmeti engelleyerek. Allah bunun hesabını sorar milletin çocukları sabahçı öğrenci sürünüyor adamlar beş kuruş almadan gelip okul yapacağız diyorlar sırf CHP hizmet yaptı denilmesin diye her türlü engeli çıkarıyorlar hiç kimse bana ak partinin elazığda hizmet yapmayı öncelediğini söylemesin mağduriyetler falan umurlarında değil. Bilinçli vatandaş yok ki hesabını sorsun. Yazık . Geçen gün katıldığı yayında ihtiyaç yok diyorsunuz burda ihtiyaç var dediği için şimdi ön almak için oraya okul yapacağız diyorlar. Mahallesinde okul sorunu yaşayan bilinçli vatandaşlar bunu gündeme taşımalı çocuklarının hakkını korumalı, sahip çıkmalı. Gelecek hizmeti almalı.

asım
asım @TOKİ Okuldan Muaf mı? - 3 yıl Önce

bilerek mi bilmeyerekmi söylüyon

Mehmet
Mehmet - 3 yıl Önce

Toki 20 bin den fazla konut yaptı Ama bir tane bile okul yapmadı. Yeni kurulan bu mahallelerde çocuklar okula gitmeyecek herhalde..

Ya nassil
Ya nassil - 3 yıl Önce

Hani yaptirmazdin...Onlara okul mojul yoktu.Bari arkasinda duraydin tavrinin.

Ali fuat şaşoğlu.
Ali fuat şaşoğlu. - 3 yıl Önce

Köyümüze orta okulun ilk getirilmesinde emeği olan annem ve babam başta olmak üzere,( temeli atıldığında çalıştığım, ilk mezunularından biri olarak) , kulak burun boğaz uzmanı olmamda emeği geçen tüm herkese teşekkür ederim. Ayrıca okulun tekrar yapılmasına katkıda bulunan herkese de teşekkür ediyor ve engel olmak isteyenleri ise kunıyorum.

BK
BK - 3 yıl Önce

Ayrıca Elazığ ortaokulu nerde? 1.5 yıl oldu.

ali haklı
ali haklı - 3 yıl Önce

vekil gürsel erol çıkmış diyor uzuntarla da okul ihtiyacı var istanbul belediyesi yapsın. toki yapıyor haberi yok show

Ali haklı ya cevap
Ali haklı ya cevap @ali haklı - 3 yıl Önce

Yıllarca biz bunları ( senin gibi düşünen insanları) elazığı düşünüyorlar elazığa hizmet etme davası güdüyorlar sanıyorduk. Meğerse bunların tek dersi davası koltuğunu korumak mış gerekirse elazığa hizmeti engelleyerek. Allah bunun hesabını sorar milletin çocukları sabahçı öğrenci sürünüyor adamlar beş kuruş almadan gelip okul yapacağız diyorlar sırf CHP hizmet yaptı denilmesin diye her türlü engeli çıkarıyorlar hiç kimse bana ak partinin elazığda hizmet yapmayı öncelediğini söylemesin mağduriyetler falan umurlarında değil. Bilinçli vatandaş yok ki hesabını sorsun. Yazık . Geçen gün katıldığı yayında ihtiyaç yok diyorsunuz burda ihtiyaç var dediği için şimdi ön almak için oraya okul yapacağız diyorlar

TOKİ yi tutan mı var
TOKİ yi tutan mı var @ali haklı - 3 yıl Önce

Toki başka yerlerede mesela Bızmişen Çatalçeşme,Demirtaş, Sürsürü, Abdullahpaşa da Sivrice de Gezinde de okul yapsın da show yaptırmasın yani okul yapması için İlla İstanbul Ankara İzmir Adana Mersin, Antalya Tekirdağ,Aydın,Muğla Büyükşehir Belediyeleri yapacak denilmesi mi lazım

Tokileşmek
Tokileşmek - 3 yıl Önce

Elazığda 24 tane okul yapacak toki
Bizmişende 5 okul var
Catalceşmede 3 okul var
Sarayatikte iki okul yapti


SIRADAKİ HABER

banner137