Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın girişimleri ve çalışmalarıyla Elazığ’a kazandırılacak olan Elazığlı hastaların artık il dışına gitmelerine gerek kalmayacağı tam kapasiteli diş hastanesiyle ilgili çalışmalar sürerken hastanenin yeriyle ilgili Elazığ Valisi Erkaya Yırık açıklamalarda bulundu.

Depremde hasar gören Atatürk Lisesi ve Elazığ Ortaokulu’nun yerine, Diş hekimliği fakültesinin hemen yanında yapılmak istenen hastaneye bölgedeki bazı veliler karşı çıkmıştı. Konuya değinen Elazığ Valisi Erkaya Yırık da “Hastanede bizim, üniversitede bizim, çocuklarda bizim, eğitimde bizim” diyerek hastanenin o bölgede yapılmasının gayet makul olduğunu söyledi.

“ALT YAPISINI HAZIRLADILAR”

Fırat Üniversitesi ile Milli Eğitim arasında bir arsa takası olduğunu belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Özellikle Elazığ Ortaokulun, Atatürk lisesinin devri ile takası ile alakalı üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu noktada bir çalışma yaptılar. Alt yapısını hazırladılar. Daha önce gündeme gelen bir konu bu. Görüştüler, buluştular, karşılıklı teklifleri oldu. Neticede kuş bakışı 800 metre ileride bir yerin takası neticesinde Milli Eğitime ve Harput’a da bir miktar 15 m2 alanı okul için tahsisi üniversite tarafından gerçekleştirildi. Bir ada ve bu adanın içerisinde iki parsel var. Biri Milli Eğitim Bakanlığı’na ait diğer yerlerde üniversitemize ait” ifadelerini kullandı.

VALİ ERKAYA YIRIK: FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÖNEMLİ BİR DEĞER

Fırat Üniversitesi’nin Elazığ için önemli bir değer olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, “Fırat Üniversitesi biliyorsunuz ki Elazığ’ımızın bir değeri. 1975 yılından beri bu bölgeye hizmet etmiş ve gerçekten bakın bugün geldiğimiz noktada pandemi ile mücadelede özellikle obezite başta olmak üzere nörolojik sıkıntılar, beyin ile ilgili çok iyi yerde. Geçen gün ziyaretimizde başhekim yardımcımız söyledi; felçlerde 4 saat içerisinde kapalı damarı açacak imkanlarımız söz konusu” dedi.

VALİ ERKAYA YIRIK: GAYET MAKUL BİR PROJE

Diş hastanesinin, diş hekimliği fakültesinin yanında ve üniversite hastanesi bölgesinde yapılmasının gayet makul bir şey olduğunu vurgulayan Vali Erkaya Yırık, “Fırat Üniversitesi ve Milli Eğitimin yaptığı bu görüşmelerde maksat vatandaşımıza hemen bu ada içerisinde hizmet edecek ve diş hekimliği fakültesinin bitişiğindeki yerin Diş Hastanesi olması. Şöyle baktığımız zaman gayet makul bir proje. Burada yapılacak hastanenin hizmet alanı yine Elazığlı vatandaşlarımız olacak. Onlarda karşılıklı mutabakat sağladı ve görüşmeleri olumlu gelişti. Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiler. Eğer bir olumsuzluk söz konusu olsaydı bakanlığımız onu geri çevirirdi” ifadelerini kullandı.

“TAHSİS EDİLECEK ALANLARI OKUL YERİ OLARAK TAHSİS EDERİZ”

Bölgede bir okul ihtiyacının olduğunu bu ihtiyacı da diğer alanlardan tahsis edeceklerini belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Bahsettiğimiz yer ile ilgili eğitim ihtiyacımız, okul ihtiyacımız aşikar. Bunu yadsımak mümkün değil ama şimdi devletin vatandaşlarımızın, velilerin, çocuklarımızın eğitim sorunu varsa mahallede buna duyarsız kalma lüksü yoktur. Hepimizin önceliği eğitim. Dolayısıyla çocuklarımız devam eden süreçte orada Fevzi Çakmak’ta bir okulumuz var. Bununla alakalı arkadaşlarımız planlamalarını yapıyor. İleriki süreçte boş olabilecek tahsis edilecek alanları okul yeri olarak tahsis ederiz” şeklinde konuştu.

VALİ YIRIK, OKUL İHTİYACI İÇİN DSİ VE KARAYOLLARI’NIN YERİNİ İŞARET ETTİ

DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün alanlarını işaret eden Vali Erkaya Yırık, “Örneğin; DSİ ve Karayolları’nın bulunduğu alanda bir takas gerçekleşiyor belediyemizle. Son derece güzel bir çalışma. Orada boşalabilecek alanlara bir okul yeri ebetteki çok kolay bir şekilde tahsis edilebilir zaten belediye başkanımızın açıklamasında da yer aldı. Oraya vatandaşımızın nefes alacağı bir alan olarak düşünülüyor. İnşallah ileriki süreçte buna benzer okul yeri açmak bizim vazifemiz. Bunu yapmaktan da çekinmeyiz. Bugün var olan bina 20 sene sonra atıl hale geliyor. Onun yıkılması söz konusu olur onun yerine de eğitim ihtiyacı gerçekleşir. Hastanede bizim, üniversitede bizim, çocuklarda bizim, eğitimde bizim. Biz hep beraberiz. Biz hepimizi düşünüyoruz düşünmeye de devam edeceğiz” dedi.