Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, bayramın ilk gününde yaşlılarımızı ve kimsesiz çocukları unutmadı.

Valilikteki bayramlaşma töreninin ardından Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Kolordu komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Jandarma Alay komutanlığı’na geçerek, askerlerin bayramlarını kutladı. Vali Kaldırım ve beraberindekiler, Jandarma Alay komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu tarafından karşılandı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım ve beraberindekiler, Jandarma Alay komutanlığı sonrasında Sevgi Bağlarına geçerek, Emniyet Teşkilatının bayramını kutladı. Elazığ protokolü, Emniyet Müdürü Doğan Cangül ve Personeli tarafından karşılandı.

Vali Kaldırım’ın bayram ziyaretlerinin bir sonraki durağı Gazi huzur evi oldu. Vali Kaldırım ve beraberindekiler huzurevinde kalan yaşlılarla tek tek ilgilenerek, karanfil dağıttı ve bayramlarını kutladı.

Elazığ  Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Fırat Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, Gazi Huzur Evin’nda kalan yaşlılarla bocce denilen oyun oynadı.

Vali Kaldırım, sevgi evlerini de unutmadı. Çocukları ziyaret eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, hediyeler dağıttı.

Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Değişik kurumları yaşlılarımızı, şehit ailelerimizi kurumlarımızı güvenlik personelimizi vatandaşımızla bayramlaştık.. Bütün kesimlerle bayramlaşıyoruz. Bütün protokol olarak bayramlaşıyoruz. Burada paşamız var sağ olsun rektörümüz var belediye başkanımız var emniyet müdürümüz var jandarma komutanımız diğer kurum amirlerimizle birlikte bayramlaşıyoruz. Çok huzurlu bir bayram yaşıyoruz. Ramazanda maşallah Elazığ’ımızda anlamına uygun manevi iklimine uygun geçti. Huzurlu bir bayram geçirdik. Kaynaşmanın birlik. Beraberliğin ve kardeşliğin böyle manevi duyguların üst üste yaşandığı bir ramazan yaşadık. Akabinde de güzel bir bayram geçiriyoruz. İnşallah bugün ilk günü bayramın son gününe kadar da bir sıkıntı, huzuru bozacak, vatandaşın huzurunu, güvenliğini ve bayram sevincini bozacak bir olayla karşılaşmayız. Bütün tedbirlerimizi aldık. Şuan fedakârca arkadaşlarımız, güvenlik personelimiz, korucularımız sahadalar tedbirlerini alıyorlar.  Hem asayiş hem huzur yönünden hem de trafik yönünden gerekli tedbireler alıyorlar. Amacımız vatandaşın huzurlu bir şekilde eşiyle, dostuyla, akrabasıyla ve yakınlarıyla huzurlu bir bayram geçirmesi. Temennimiz odur. Bizde böyle ziyaretler yapıp hem bayramları tebrik ediyoruz hem böyle daha dezavantajlı grupları, yaşlılarımızı sevindiriyoruz.  Bugün gördünüz gittik ziyaret ettik.  İnşallah öğleden sonra şehitlik ziyareti, kabir ziyaretleri yapacağız. Akabinde şehit aileleri ziyaretleri yapacağız. Karakollarımıza gidip fedakarca görev yapan askerlerimizle bayramlaşacağız. Bütün kesimlerin devlet millet kaynaşması sağlayarak en güzel şekilde huzurlu bir şekilde bu aziz milletimize vatandaşlarımıza layık bir şekilden bayrama veda etmiş olacağız. İnşallah bu çocuklarımıza yavrularımıza gelecekte güzel bir ülke bırakırız. Daha huzurlu daha müreffeh daha mutlu bir gelecek bırakırız. Her şey bu çocuklar için gençlerimizi için gelecek nesiller için. İnşallah dediğim gibi Türkiye daha müreffeh daha birlik beraberlik içinde daha kardeşlik içerisinde dünyada hedeflerine ulaşmış bir ülke olarak biz yerlerimiz bunlara emanet edeceğiz. Bunlarıda iyi yetiştirerek kendilerine emanet edeceğiz. Basın mensubunun da özellikle bayramını tebrik ediyorum" dedi.