Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79’uncu yıldönümü münasebetiyle “10 Kasım Atatürk’ü Anma” mesajı yayımladı.

Vali Kaldırım mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bütün hayatını milletine ve ülkesine vakfetmiş, Türk Milletinden aldığı güçle istiklal mücadelesini başlatmış ve silah arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyeti kurarak Türk Milletine armağan etmiştir.

“Ülkemizi daha ileriye götürmek için var gücüyle çalışmıştır”

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları her türlü zorluğu azim, kararlılık ve milletinden aldığı güç ve inançla aşarak vatan kıldığı ülkemizi daha ileriye götürmek ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücüyle çalışmıştır.

“Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefimizi azimle sürdürüyoruz”

Bu topraklar üzerinde 1000 yıllık şanlı mazisi, 600 yıllık bir cihan devletinin mirası ve medeniyet tasavvuru üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözleriyle bizlere emanet etmiştir. Bizler de Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefimizi heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 79’uncu yılında Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun.”