63 yaşındaki Yurtbaşı Belediye Başkanı Mustafa Ergin, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Merhum Mustafa Ergin, vefatından sadece üç gün önce açıklama yapmıştı. Diyabet hastalığıyla ilgili bir hastanede tedavi gören Merhum Ergin, hastalığıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ben kalp hastalığı da geçirdim ama diyabet hastalığı her şey den kötü” demişti.

İŞTE O AÇIKLAMALARI

Uzun süredir TİP 2 Diyabet rahatsızlığı çektiğini ifade eden Yurtbaşı Belediye Başkanı Mustafa Ergün, “4 yıldır TİP 2 diyabet hastasıyım. Tabi ki bu diyabet hastalığı çok kötü bir hastalık. Hastalıkların inanıyorum ki en büyüğü. Ben kalp hastalığı da geçirdim ama diyabet hastalığı her şey den kötü. İlaç kullanıyorum, 2 yıl hap kullandım, 2 yıldan sonra ünsilin kullanmaya başladım. Ondan sonra artık daha ünsilin de yetişmiyordu, fazlalaştırmaya başladık. En son araştırma yaptık. Karar verdik” ifadelerini kullanmıştı.

“KORKMALARINA HİÇ GEREK YOK”

Merhum Ergin, açıklamasına şöyle devam etmişti; “Mesela ben 19 yıldır Belediye başkanlığı yapıyorum. Bütün doktorları da hemen hemen %80 tanırım, ama Fadıl hoca mükemmelin de mükemmeli gerçekten. Hem insani yönden, hem branş yönünden. Ameliyatı oldum, Cumartesi günü ameliyatı oldum bugün Salı bugün de saat herhalde 3,5 4 gibi taburcu olacağım. Her gün ameliyattan sonra durmadan şeker ölçülüyor, 115, 119, 118 oluyor, 120 olmuyor. Oda başarının herhalde başlangıcı. Bir 15 – 20 gün otuırduktan sonra benim şekerim tam normalleşecek. Ondan sonrası artık ne yersen ye. Hastane ekibi, ekip olarak Zafer Bey var, kızlarımız, hemşirelerimiz inanın hasta bakıcılarımız dört, dörtlük. Ben ilk defa bu hastaneye geliyorum. Hastane gerçekten mükemmel bir hastaneymiş. Mükemmel, çok memnun kaldım. Bugünde beni taburcu edecekler, kendilerine minnet borçluyum, teşekkür ediyorum. Başarılarının her zaman için devamını diliyorum. Bir an evvel tip 2 diyabet hastalarının hemen ameliyat olmaları gerek. Şimdi şöyle söyleyeyim, bu tip 2 veya şeker hastalarının devletimize aylık 20 ile 30 milyar masrafı var. İlaç, ün siln, her halde bu Türkiye’de 4,5 milyon diyabet hastası var. Bir an evvel hemen ameliyat olsunlar. Ameliyat da çok basit, kapalı sistem, korkmalarına hiç gerek yok. Bir daha da şeker hastası olmayacaklarını taahhüt ediyorum”…

İŞTE O GÖRÜNTÜLER…