Elazığ Belediyesi Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ramazan Ayı boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Yanılmaz yaptığı konuşmasında ilk olarak, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Said Berilgen’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek, "Yetenekli insanların yetişmesi kolay olmuyor. Türkiye için büyük bir kayıptır. Allah ailesine sevenlerine metanet versin. Bütün tıp âleminin başı sağ olsun. Hastalarımıza şifa dağıtmaya kendisini adamış insanları elbette saygı hürmet gösterilmesi gerekiyor. Bu ülkeye hizmet eden kamu kuruluşlarında çalışan herkes bu saygıyı hak ediyor. Hocamızın mekânı cennet olsun" dedi.

Başkan Yanılmaz Ramazan Ayı etkinlikleri hakkında ise şu bilgileri verdi: 

“Yardımlaşmanın doruk noktaya çıktığı çok önemli bir aydır”

“Bu gece ilk teravihimizi kılacağız. Yarından itibaren ramazan orucumuzu tutacağız. Elazığ’ımızda farklı bir heyecanı yaşıyoruz. Sevincimizi yaşıyoruz. İnşallah ramazan ayı hayırlara vesile olur. Ramazan ayı herhangi bir ay değil. Biz inanlar insanlar için büyük anlam ifade ediyor. Dostlukların, yardımlaşmanın doruk noktaya çıktığı yiyeceklerimizi paylaştığımız çok önemli bir aydır. Ramazan ayının lüks sofralarda, iftar programlarında kutlanma lüksü olmadığını belirtmek istiyorum. Yıldızı bol otellerde, lüks sofralarda görüntü vermekten ziyade ramazan aynının ruhuna uygun olan programlarla ramazanı kutlayalım.”

“Ramazan sadece mideleri aç bırakma ayı değil”

“Ramazan sadece mideleri aç bırakma ayı değil. Her türlü gayri İslami fiileler ortaya koymak ramazanın ruhuna ters olan şeylerdir. Rabbim hem gönlümüzü hem dini eylemimizi ramazana uygun olanlardan etsin inşallah.”

“İlk iftarımızı iftar çadırında açacağız”

Ramazanın rahat geçmesi için tedbirler aldık. Ahmet Aytar meydanında iftar çadırı kurduk. 1500 kişilik iftar programı yaptık. Birlikte yemek yemek isteyenlere hizmet verecek. Orası fakirlerin, öğrencilerin iftarını açtığı yer değil orası toplum içinde nasıl iftar olur dediklerinde gelebilecekleri en iyi yer. Ben yarın akşam ailemle birlikte iftar çadırımda olacağım. Protokol üyeleri de orada olacak. İlk iftarımızı iftar çadırında açacağız.”

“Hayırsever vatandaşlarımız da iftar yemeği verebilir”

“Hayırsever vatandaşlarımızdan istek geldi. Akşam iftar yemeğini biz de verelim, biz de bu hayıra ortak olalım dediler. Hayırsever vatandaşlarımız da iftar yemeği verebilir.”

“Bizim etkinliklerimiz ramazan ayına uygun etkenliklerdir”

İftar çadırımızda etkinliklerde olacak. İlahi sanatçılarımız, kuranı kerim okuyacaklar olacak.

Hem Harput’ta hem Kültür Park’ta yaptığımız ramazan kültür etkinlikleri oluyordu. Bizim etkinliklerimiz ramazan ayına uygun etkenliklerdir. Tasavvuf müzikleri ile zikirlerle, kuranı kerimlerle ramazanı yaşayacağız.

Çocuklara Ödüllü Yarışma

Çocuklarımız için dini bilgilerin sorulduğu yarışmalar olacak. Çocuklarımızı ödüllendireceğiz.

“Bir kısım ramazan etkinlikleri belediye merkezlerinde kapalı alanda olacak”

Harput’taki ramazan programlarını havaların müsait olduğu zamanlarda yapacağız. Bir kısım ramazan etkinlikleri belediye merkezlerinde kapalı alanda olacak. Teravihten sonra yapılacak etkenlikler kapalı alanda olmak üzere ramazan etkenliklerine devam edeceğiz. Bu etkenlikleri STK’lar ile organize ediyoruz. Dini söyleşilerle konferanslarla ramazan ayı dolu dolu geçecek.

Ramazanın 15. günü yetim evlatlarımıza kardeşlik iftar yemeği vereceğiz.

İlk defa oruç tutan evlatlarımıza ramazan yemeği vereceğiz.

Şehit ailelerine, gazilere iftar organizasyonumuz olacak.

Karakoçan bizim kardeş ilçemiz. Karakoçan’da halka açık iftar programı olacak.

Hemşerileriminiz evlerine iftara gideceğiz. Ben bunlardan daha keyif, zevk alıyorum. Hemşerilerimin sofralarına misafir olacağız.

“Zabıta ekiplerimiz denetimlerini artırdı”

Zabıta ekiplerimiz denetimlerini artırdı. Ramazan ayındaki denetimlerin daha artması gerekiyor. Özellikle sağlıksız gıda ürünleri üreterek hemşerilerimiz sağlığı ile oynamak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Fırın, lokanta gibi yerlerde denetimler artacak.

“Fırıncılara, pide fiyatları ile vatandaşı mağdur etmemelerini arzu ettik”

Ramazan ayı deyince karşımıza pide çıkıyor. Elazığ’da pide konusunda fırıncıların gereken hassasiyeti göstermelerini, vatandaşları mağdur etmeyecek fiyatta pidelerini vermelerini arzu ettik.

“Temizlik faaliyetlerimiz ramazana uygun şekilde yapılıyor”

Temizlik faaliyetlerimiz ramazana uygun şekilde yapılıyor. Özellikle ramazan ayında toplu kullanılan meydanlarda günlük temizlikler yapılacak. Oralar deterjanla yıkanacak. İzzet Paşa camisi başta olmak üzere camilerimizde her gün lavabolar yıkanacak.

Engelliler için iftar vereceğiz. Engelli kardeşlerimizle iftarda bir arya geleceğiz.

Ulaşım hizmetleri aynen devam edecek.

“Veren elin alan eli görmediği ancak alan elin başı dik ihtiyaçlarını aldığı yerdir”

Hayır çarşımız açtığımız günden itibaren bir çok hemşerimizin evine, sofrasına el uzattığımız en önemli yerdir. Veren elin alan eli görmediği ancak alan elin başı dik ihtiyaçlarını aldığı yerdir. Geçim sıkıntısı çekenlere yardım etmek isteyenler hayır çarşısına destek verirlerse zaten ihtiyaç sahipleri istediklerini oradan alıyorlar. İhtiyaç sahibi kardeşimiz hayır çarşısına gelsin, alışveriş sepetini alsın, ihtiyacını alsın ve gitsin. Özellikle İstanbul’dan Elazığ’a destek veren hayır sahiplerine teşekkür ediyorum.

“Aracımız kullanmadığınız eşyaları evinizden alır, ihtiyaç sahiplerine ulaştırır”

Vatandaşlarımız kullanmadıkları eşyaları ihtiyaç sahiplerine versinler. Bizim aracımız gider alır. Temizlenmesi gerekiyorsa temizler. İhtiyaç sahiplerine verir.

“Cip mesire alanını yılsonunda Elazığ’ın hizmetine açacağız”

Vatandaşlarımız iftar yemeklerini, ailesini, çocuklarını alıp Şehit Fethi Sekin mesire alanlarında yerlerini alacaklar. Cip mesire alanını da yılsonunda bitirip Elazığ’ın hizmetine açmış olacağız.

“Birimlerimiz hizmetlerini vermeye devam edecek”

İtfaiye birimimiz, su arıza birimimiz, 153 beyaz masa birimimiz hizmetlerini vermeye devam edecekler. Ramazan ayının bütün İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum.

“Köfteciler sokağı yeni bir mimari tarzı ile vatandaşları ağırlayacak”

Köfteciler sokağı, Elazığ’ımızın marka değeri yüksek olan yerlerinden bir yer. Elazığ dışında da isminden bahsediliyor. Dışarıdan bahsedilmesi de üniversite öğrencilerinden kaynaklanıyor. Köfteciler sokağında bir kısım iyileştirmeler yapmıştık. Alt yapı çalışmaları yapıldı. Köfteciler sokağı yeni bir mimari tarzı ile vatandaşları ağırlayacak.

“Çalışan hiçbir kardeşimiz yeni yer yapılmadan yerinden rahatsız edilmeyecek”

Küçük sanayi sitesi bu yıl itibariyle Elazığ’ın ihtiyacını karşılayacak bir yer değil. Taşınması gerekir. Yeni binası yapılmadan hiç bir kardeşimizi yerinden oynatmamız mümkün değil. Öncelikle gidilecek alanın belirlenmesi gerekiyor. Meslek alanlarına uygun şekilde yeni atölyeler yapılması gerekiyor. Orası bittikten sonra burası taşınır. Milletvekillerimiz, valimizle birlikte Kültür Bakanlığı ile görüşmeler devam ediyor. Aşama aşama bunları sizlerle paylaşacağız. Orada çalışan hiçbir kardeşimiz yeni yer yapılmadan yerinden rahatsız edilmeyecek.

“Tabelalara Türkçe isimler verme çalışması içerisindeyiz”

Türkçe isimler varken yabancı isimlerle sanki daha entelektüelmiş gibi davranmanın hiçbir gereği yok. Bu manada Gazi Caddesi ve bazı caddelerde tabelaları ile ilgili düzenleme çalışmamız var. Yeni verilecek isimlerde de dikkatimiz var. Cumhurbaşkanımızın belirttiği talimatlarla tabelalara Türkçe isimler verme çalışması içerisindeyiz. Görüntü bazında da kirlilik var. Kaldırım düzenlemeleri bitince sıra tabelalara gelecek. Kapalı Çarşı’nın güzel görüneceği şekilde tabela yapılacak.

“İnsanımıza dokunacak teknolojiler getirilmeli”

Ankara’da akıllı şehirler panelindeydim. Siz şehrinizi ne kadar akıllı hale getirirseniz getirin o hizmet vatandaşa dokunmuyorsa sadece şehri teknoloji çöplüğüne dönüştürür. Her şehrin ihtiyaçları farklıdır. İnsanımıza dokunacak teknolojiler getirilmeli. Biz de bundan sonra bu talimatlar çerçevesinde hizmetlerimiz yapacağız.