Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, beraberindeki heyetle birlikte İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’yı ziyaret etti.

Ziyarette; İl Müdürü Kenç’e, İl Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt, Yaşlı Hizmetleri Birimi Sosyal Çalışmacısı Cemre Şeyma Kapu ve Öğretmen Zöhre Karaylıoğlu eşlik ederken, İl Müftü Yardımcısı Hatice Arslan ve Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Kaya Oflaz hazır bulundu.

KENÇ: HUZUREVİ YAŞLI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİNDE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyanet işleri Başkanlığı arasında yapılan işbirliği protokolünü hayata geçirmek ve istişarede bulunmak için Müftü Yusuf Sarıkaya’yı ziyarete geldiklerini belirten İl Müdürü Suat Kenç; “2018 yılında Bakanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde işbirliği yapacağız. Merkezlerimizde sistemli, planlı ve ihtiyaç odaklı dini rehberlik hizmeti sunmak, huzurevindeki yaşlıların fiziki, sosyal ve psikolojik gereksinimlerinin yani sıra manevi ihtiyaçlarını gidermek, moral ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla Müftülüğümüzden dini rehberlik hizmetleri alacağız.” dedi.

SARIKAYA: YAŞLILARA SAHİP ÇIKMAK DİNİ BİR VECİBEDİR

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise ziyaret dolayısıyla konuklarına teşekkür ederek, konu ile ilgili protokol mucibince müfredat programının oluşturulması için çalışacaklarını belirtti. Bakıma muhtaç yaşlılara sahip çıkmanın dini bir vecibe olduğunu ifade eden Sarıkaya, iki kurum arasında yapılan işbirliğinin hayırlara vesile olacağını ve güzel sonuçlar alınacağına inandığını söyledi.