Elazığ’da ilk etapta üzüm, elma ve balzamik sirke, daha sonraki aşamada da et ve süt ürünleri üzerine üretim yapacak olan yatırımcı firma, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İşe alım yapacağı kişilerle toplantıda bir araya gelen firma yetkilileri, şirket hakkında katılımcılara bilgiler vererek, talepleri dinledi.

ERNALBANT: BİR SENEDİR BUNUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yatırımcı Ali Ernalbant, bir yıldır Elazığ’daki yatırım için girişimlerde bulunduklarını kaydederek, “Elazığ’a yatırım için geldik. Bir senedir bunun için çalışıyoruz. Tarım ve gıda üzerine ciddi yatırımlarımız olacak. 1 ay önce teknik görüşmeleri yaptık. Şimdi de bilgilendirme için buradayız” dedi.

ERNALBANT: ANLAŞMALARIMIZI YAPTIK

Gıda üzerine bir şirket kurduklarını ifade eden Ernalbant, Elazığ’da üretilen ürünlerin yurtdışına gönderileceğini söyleyerek, “Biz gıda üzerine başlayacağız. İlk başlangıcımızı. Elma sirkesi, üzüm sirkesi, balzemik sirke il başlayacağız. 3 yıl içinde de et, süt ve hayvancılık üzerine yem fabrikaları üzerine birleştireceğiz. Şu anki ürünlerimizin tamamını yurt dışına ihraç edeceğiz. Anlaşmalarımızı yaptık. Organize Sanayi Bölgesinde başlayacağız. Fabrika arsası binası ile ilgili görüşmeleri yaptık. Önümüzdeki aydan itibaren büyük bir ihtimalle başlamış olacağız” diye kaydetti.

ERNALBANT: 50 BİN BİR İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ

Ortaklardan Hakan Gerez’in Elazığlı olması nedeniyle yatırım için şehri seçtiklerini ifade eden Ernalbant, “Biz bir şirketler grubuyuz. Şirketler grubu içindeki bir şirketin sahibi olan Hakan Gerez’in doğduğu topraklar burası olduğu için burası tercih edildi, kendi isteği üzerine. Hakan beyin isteği üzerine Elazığ’a ilk başlangıcı yapıyoruz. Daha sonra çevredeki illerle büyüyeceğiz.Biz 1 yıldır hazırlığımızı yapıyoruz. 1 yıllık hazırlıkta da çevresel etkiyi, insanları, lojistik bölge olarak araştırmamızı yaptık. Geçen ayda teknik bir toplantı yaptık. Teknik bir toplantıda da Elazığ’da ve çevre illerdeki teknik personelle ilgili bilgi alımında bulunduk. Bu arkadaşlarla ilgili görüşmeler sağladık toplu halde. Bu arkadaşlardan aldığımız bilgiler bizim neye ihtiyacımız olduğunu ortaya çıkardı. Büyük bir ihtimalle %99 olarak bu bölgenin insanları çalışacak. İlk etapta 250 kişi ile başlayacağız. Yılsonuna kadar bin kişiyi bulacağız. 3 yıl içinde de sadece çalışan sayısında 5bine kadar çıkmayı planlıyoruz. Aynı zamanda köylüye, çiftçiye de bölgedeki çiftçilerde de sözleşmeli alım garantili döviz üzerinden alım garantili ürün alacağız. 5 yılsonunda büyük bir ihtimalle tahminimiz 50 bin bir istihdam sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

KILIÇBEY: GENÇLERİN İŞ SAHİBİ OLMASI BİZLERİ HEYECANLANDIRIYOR

Mustafa Temizer Parkı İşletmecisi Adnan Kılıçbey, “Elazığ’a böyle bir yatırımın yapılması, gençlerin iş sahibi olması bizleri heyecanlandırıyor. Elazığ’a katma değer katan şirket sahibi arkadaşlara çok teşekkür ederim. İnşallah Elazığ’ımıza hayırlı olur” açıklamalrını kaydetti.

DAĞDELEN: İNŞALLAH ÖNCE ÜLKEMİZE SONRA MEMLEKETİMİZE HAYIRLI BİR İŞ OLUR

Bülent Dağdelen, “Türkiye’de böyle bir çalışma yapacağını söylemişti. Bunu neden bizim memleket Elâzığ olmasın diye ısrarcı oldum. O da bizi kırmayıp böyle bir yatırım için Elâzığ’ı düşündü. İnşallah önce ülkemize sonra memleketimize hayırlı bir iş olur” dedi.