Her yıl olduğu gibi bu yılda adres değişmedi. Ramazan ayının 23. Gecesinde sahur coşkusu Yeni Mahalle’de yaşandı.

Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programında Elazığ’ın mahalleleri tek tek gezilerek sahur coşkusu yaşatılmaya devam ediliyor.

MAHALLEDE BÜYÜK COŞKU YAŞANDI

Ramazanın 23. Gecesinde de canlı yayın ekibi Yeni Mahalle’deydi. Her ramazan ayının 23 gecesinde yapılan Yeni Mahalle’deki sahur eğlencesinde coşku oldukça yüksek oldu.  

Genç yaşlı kadın erkek tüm mahalle sakinlerinin katıldığı programda; Elazığ’ın yöresel oyunları sergilendi.

Havai fişekler ve meşalelerin de renk kattığı programda uzun halay kuyrukları oluşturuldu.

Kanal Fırat İzleyicilerini ekrana kilitleyen Mahalle sakinleri hem eğlendi hem de eğlendirdi.

“KANAL FIRAT AİLESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Başarılı çalışmalara imza atan Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, önce medya gurubumuza teşekkür ederek “Öncelikle ben size teşekkür ederim. 10 yıldır biz sahur geceleri yapıyoruz 10 yıldır Kanal Fırat ailesi bizi bırakmadı. Öncelikle buradan Furkan Dilaver kardeşime de çok çok selam ediyorum. Elazığ genel olarak hiçbir sahuru boş bırakmadı. Tüm mahallelerine birebir kendisi gitti, kendisi oralarda bulundu. Bu bizim kültürümüzdür. Burada bunca çocuklar var eğleniyorlar. Mutlular mı mutlular. Onlar mutlu olduğu aman bizlerde mutluyuz. Geleneksel hale getirdik. Ramazanın 23. Gecesi. Her sene 23. Gecesi biz bu işi organize ediyoruz. Eğer ki başarıyorsak ne mutlu bize” dedi.

“BİZ BAŞLAYINCA ELAZIĞ’A YAYILDI”

Muhtar Özcan, “Furkan Dilaver bey bizim hem kardeşimiz, hem mahallelimiz. Yeni Mahalle'de yaşıyor. 10 yıldır bizi yalnız bırakmadı. Zaten 10 yıl önce 2009 yılında biz göreve başladığımızda sağ olsun mahalle halkımız bizi bu göreve layık gördü. 3 dönemdir de bizi buraya getiriyor. O zaman dedik ki biz bunları yıllardır yapıyoruz ama artık bir geleneksel olsun. Biz başlayınca Elazığ’a yayıldı. Bütün mahalleler yapmaya başladı. Bunun onuru bize ait. Bizim mahallemizde ramazan çok güzel geçiyor niye diyeceksiniz. Birlik beraberlik var. Herkes herkese yardım ediyor. Bir de bunun yanında yemek programlarımız var, iftar programlarımız var. İnşallah Allah nasip ederse bu kalabalık burada bittikten sonra sahuru burada yapacak. Bu bir ayrıcalıktır. Bundan dolayı da mutluyuz” dedi.

VİDEO