Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın moderatörlüğünü yaptığı canlı olarak yayınlanan “Yerel Medya Soruyor” programının konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ oldu.

Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın da olduğu gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Yardımcısı Dağ, önemli açıklamalar yaptı.
 

“AK PARTİ ÜZERİNDE ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Vatandaşlar üzerinde oluşturulmaya çalışılan algıya değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Özellikle ilk dönemlerde yani kampanya başlamasına yakın dönemlerde bunu sahadan çokça duyduk. Yani Cumhurbaşkanlığında sorun yok, Recep Tayyip Erdoğan’a vereceğiz ama partide düşüneceğiz, partide bir takım söylemler oldu gibi. Bunu Cumhurbaşkanımızda meydanlarda ciddi anlamda  böyle bir algının olduğu, böyle bir kampanyanın olduğunu söyledi. Ben bu kampanyayı gerçekten birileri tarafından üretildiği kanaatindeyim. Çünkü bunu yapanlar şunu görüyorlar, Recep Tayyip Erdoğan kazanacak. İlk turda kazanacak. O zaman Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ayağını topal yapmamız lazım. Eğer biz bir ayağını topal yaparsak; Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede tam istediği gibi bir yönetim oluşturmaz ve biz istediğimiz gibi at koşturmaya, kıyıdan köşeden o eski vesayetçi zihniyet, eski kaymak takımı giriş yapabiliriz diye bir mantık olabilir. Bunun son dönemde dağıldığı kanaatindeyim. Şunu da bilelim; Bir kere Cumhurbaşkanımız tabi ki partimizden 7 puan, 8 puan fazla oy alacak. Ki alması lazım zaten. Cumhurbaşkanımız diğerleriyle yarışmıyor. Yani ne Muharrem İnceyle, ne diğer adaylarla bir iş yapmıyor. Biz Cumhurbaşkanımız ilk turda %50 ile yarış yapıyoruz. Bizim %50’yi aşma noktasında bir yarışımız var. Bizim yarışımız diğer adaylar değil, diğer adaylarla bir yarışımız yok. Parti olarak ise diğer partilerle yarışıyoruz. Çünkü parti olarak diğerlerinden milletvekili, Cumhur İttifakı olarak veya diğer ittifaklarla yada HDP ile yarışıyoruz. Doğal olarak ne kadar fazla vekil çıkartabilirsek onlardan alacağız. Buradaki fark zaten olacak, mutlaka olacak, olması da lazım” ifadelerini kullandı.

“YURTDIŞININ HANGİ ORANDA GELECEĞİNİ TAHMİN EDEBİLİYORUZ”

Yurtdışındaki seçmenlerle ilgili konuşan Hamza Dağ, “Ben yaptığım çalışmalarda, simülasyonlarda belki oran vermem doğru olmaz bu konuda ama şunu da çok net bir şekilde görüyorum ki bir kere ilk turda inşallah Cumhurbaşkanımızın seçilmesi konusunda bir sorunumuz yok. Ki yurtdışını hiç araştırma yapmadığımız halde tahmini yurtdışının ne geleceğini biliyoruz, yurt dışının hangi oranda geleceğini biliyoruz. İhtimal dahilinde olan şeyler tabi ama genelde bu vakte kadar gelenleri baktığımızda, kullanılan olaylara göre de bir simülasyon yaptığımızda ne oran geleceğini, bizim ne oranda olacağımızı çok iyi biliyoruz. Yurtdışındaki katılımda biraz düşüş var şu anda. Ama seçimin sonuna kadar düzeleceğini, düzelmese de oradaki oranın referandumdan biraz daha fazla olacağını, diğer Cumhurbaşkanlığı gibi oranın olacağını ve oranın da rahat bir şekilde bizim açımızdan iyi bir oran olacağını tahmin ediyoruz. Türkiye için de yapmış olduğumuz araştırmalarda da biz denek sayılarını çok arttırarak da yaptık, azaltarak da yaptık, şimdiye kadar ilk turda seçilme konusunda Allah’a hamt olsun bir problem görmedik. Ama özellikle kendi partililerimize, daha doğrusu Recep Tayyip Erdoğan sevdalılarına şunu söyleyebiliriz ki herkesin sandığa mutlaka gitmesi lazım. Sandıkta oyunu kullanması lazım” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE ÇOK YOL ATLATTIK, ŞİMDİ SIRA DAHA İLERİSİNDE”

Akbıyık’ın vatandaş neden AK Parti’ye oy versin sorusunu yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Türkiye’de bir kere bizim diğerlerinden farkımız var. 16 yıldır yaptıklarımız var. Yani eleştirilen boyutlar olur. Zaten iktidar eleştirilir. Bir iktidar hep yıpranan tarafta olma ihtimali hep yüksektir. Ama buna rağmen biz demek ki iyi şeyler yaptık ki şimdi sahaya girip sahada rahat bir şekilde kendimizi anlatabiliyoruz. Önceki zamanları düşünürsek muhalefet daha güçlü olurdu sahada, iktidar mahcubiyet içinde yaşardı, biz bunu yaşamıyoruz. 16 yıldır yaptıklarımız var tecrübemiz var. Cumhurbaşkanımızın büyük tecrübesi var. Burada yeni sistem bir kere sisteme göre düşünmemiz lazım. Yeni sistemde cumhurbaşkanı seçeceğiz. En büyük ve en önemli siyaset şu anda cumhurbaşkanı artık. Biz cumhurbaşkanı seçiyoruz. Cumhurbaşkanımızın yaptığı icraatlar, ortaya koymuş olduğu iradeler, net bir şekilde birçok konuda ortaya koyduğu ülkemiz için cesaretli hamleler. İşte Zeytin Dalı’nda, Kudüs’te, Afrin’de, Kandil’de cesaretli hareketler, irade, erdemli duruşu bugüne kadar bir kere bunlar Recep Tayyip Erdoğan’ın en net bir şekilde tercih edilmesinde, Cumhurbaşkanlığında tercih edilmesinde en önemli noktalar. Bugüne kadar 16 yılda ülkeyi büyüttük ve çok yol atlattık. Ama şimdi artık çok daha ileriye götürme zamanımız yeni sistemle beraber. Daha hızlı hareket eden, daha hızlı karar alan, daha az bürokrasisi olan, bürokratik yaşı daha ciddi altlara indiren ve ciddi anlamda tecrübelenmiş, tecrübe sahibi olmuş, bu işi bilen bir ekiple ülkeyi daha öte noktalara götüren bir durum. Her şeyin ötesinde vatandaşlarımızın oy vermesi için en önemli sebeplerden biri de şu; biz 16 sende ülkeyi çok büyüttük. Allah’a hamt olsun, savunma sanayinde büyüttük, sağlıkta büyüttük, ulaşımda, sosyal güvenlikte. %52’ymiş bizim zamanımızda 2002’de %52’ymiş sosyal güvenlik kapsamında olan insan sayısı, onların da sigortalıları devlet hastanesinden faydalanamıyordu. Şu anda sosyal güvenlik kapsamında olan insan oranı %97. Yani ben hastaneye gideceğimde ne olacak diye düşünmüyor. Bu dünyanın hiçbir yerinde yok” dedi.