27 Ekim 1997 yılında Elazığ’da günlük basımla yayın hayatına başlayan günışığı gazetesi, ilkeli, doğru ve milli haberleriyle 20 yılını geride bıraktı.

Şuan 9 kişilik ekiple, günde bin adet basılan ve şehrin her köşesine ulaşarak, insanlara haber ulaştıran gazete, önceliğini Elazığ’ın menfaatlerine adamış durumda…

Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kuşçubaşı, 20 yıl önce yayın hayatına başlayan gazetelerini anlattı.”O dönem, Elazığ’a verdiklerimizin lezzeti bir başkaydı” diye konuşan Murat Kuşçubaşı, Elazığ için faydalı olan herşeyde birşeyler yapmanın gayretinde olduklarını söyledi.

Günışığı gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kuşçubaşı, “Elbette bir gazetenin bir gazetecinin bir ekibin yaşayacağı bütün zorlukları yaşıyarak geldik. Eksiklerimizi tamamlayarak geldik, yanlışlarımızı düzelterek geldik ama o günün heyecanını tabi aynı heyecanı yaşamak mümkün değil. Fakat o zamanki Elazığ içerisinde Elazığ’a verdiklerimizin lezzeti bir başkaydı. Bugüne kadar Günışığı gazetesi olarak mesela 1. Elazığ Ekonomik kurultayı içerisinde Günışığı bulunurdu. Yine Türk dünyası hizmet ödülü diye bir ödül tertipledik. İlk ödülü de rahmetli Rauf Denktaş’a vermiştik. Bu hizmet ödülünü Elazığ Valiliğine devrettik onlar devam etsin diye böyle bir organizasyon içerisinde bulunduk. Hazar şiir akşamlarının birincisinden itibaren her zaman bütün kültürel etkinliklerin içinde bulunduğumuz gibi Hazar şiir akşamlarının da direk içinde bulunan bir grup olarak kendimizi gösterdik. Nerede Elazığ için faydalı bir şey var ise gazetecilikten öte Elazığ adına Elazığ için bir şeyler yapmanın gayretiyle gazeteciliğimizi yapmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Yayın hayatları boyunca, Elazığ adına eksiklikleri görerek, yanlışlıkları bilerek, yeni şeyler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Kuşçubaşı, "bunları yaparken; kimseyi karalamadık, yaralamadık, iftira atmadık. Önce Elazığ’ı severek, yaşayarak gazetecilik yaptık” dedi.

Murat Kuşçubaşı, “Elazığ adına eksikleri görerek yanlışları bilerek yeni şeyleri yapmaya gayret ettik. Ama bunları yaparken de hiç kimseyi karalamadık, yaralamadık, iftira atmadık. Gazeteciliğin belki de bu hammaddesinde olan gıybet üzerinden değil de, önce Elazığ’ı severek, Elazığ’la yaşayarak, önce Elazığ diyerek gazetecilik yapmaya çalıştık. Bugüne kadar da getirdik çok şükür. Biz kendi yolumuzda Günışığı gazetesi, aynı niyetle, aynı dürüstlükle aynı güzellikte devam ediyoruz. Bundan sonrada bu şekilde devam etmeye gayret edeceğiz. ” şeklinde konuştu.

www.elazigsonhaber.com internet haber sitesi olarak, Günışığı Gazetesi'ne yayın hayatında başarılar dileriz...