2009 yılında Elazığ’da fidanları toprakla buluşturmaya devam eden Helal Finans Araştırmaları Derneği yeni fidanlar için kolları sıvadı.

“Türkiye Yüzyılına Nefes” programı kapsamında HEFİAD tarafından Harput – Hüseynik arasına bin 500 fidan dikimi gerçekleştirilecek.

Helal Finans Araştırmaları Derneği Başkanı Mehmet Gürdaş, 24 Kasım Cuma günü saat 11’de gerçekleştirilecek olan fidan dikimi programına tüm doğaseverleri davet etti.

Başkan Gürdaş,”Bizim ağaçla alakalı faaliyetimiz 2019’da Fuat Sezgin hocamızın hatırasıyla başladı. 2019’da 2200 fidanımızı toprakla buluşturduk Harput’ta. Ardından 2020,2021,2022 bu senede Türkiye yüzyılında Nefes Programı dahilinde Harput ile Hüseynik arasına inşallah 1500’e yakın fidanımızı toprakla buluşturacağız. Böylece Elaziz vilayetine 14.000 fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Bizim ilk etapta 10.000 taahhüdümüz vardı, HEFİAD bizi destekleyen firma olarak dolayısıyla bu kotayı aşmış olduk. Şimdi bir hedef daha koyduk kendimize 10.000 fidanı daha toprakla buluşturacağız yani toprakla buluşturacağımız fidanlarımızın toplamı 4 sene içerisinde 14.000 olmuş olacak. Ağaç dikim merasimiz Perşembe günü saat 11.00’da dediğim gibi Hüseynik’le Harput arsında, Hüseynik mezarlığın üstü bize Orman Müdürlüğü tarafından tahsis edildi. Vakti ferah olanlar, bu Peygamberin kuvvetli bir sünnetidir. Elinizdeki fidanı kıyametin koptuğunu görseniz bile dikin emrine intiba etmek düşüncesiyle bu faaliyeti aynı zamanda gerçekleşmiş olacak. Vakti müsait olanlar ferah olanlar bu sadaka-i cariyeyi işlemek için bekleriz Teşrif ederlerse minnettar kalırız” İfadelerini kullandı.

Depremin Büyüklüğü Belli Oldu Depremin Büyüklüğü Belli Oldu