AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter Murat Çiçek, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katıldı

5 Mayıs’ta Elazığ’da Hava Durumu Nasıl Olacak? 5 Mayıs’ta Elazığ’da Hava Durumu Nasıl Olacak?

Toplantıda Borsa tarafından yürütülen Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi ile ilgili olarak arsa zeyli ve bütçe artırımı hususları ele alındı.

Elazığ Ticaret Borsası Genel Sekreteri Murat Çiçek heyete sunum yaparak Ticaret Borsasının proje ile ilgili talepleri ve ilerde yapılması muhtemel ilave projeler ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Mehmet Ali Dumandağ ise yaptığı açıklamada; “Elazığ Hayvan Ürünleri Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan sanayi kuruluşlarına ham madde tedariği sağlayacak, ayrıca gelecekte oluşacak sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek kapsamlı, modern, genişleyebilir ve verimli bir Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi kurulması planlanmaktadır. Elazığ Ticaret Borsası Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş illerinde faaliyet gösteren bölgesel nitelikte bir borsadır. Dolayısıyla, Borsamızın faaliyet gösterdiği illerin yanı sıra Ağrı, Van ve Diyarbakır’da bulunan işletmeler projeden yararlanacaklardır” dedi.

Başkan Dumandağ, Bakanlığa sunulan Gümüşkavak Mahallesi’ndeki arsa zeylinin uygun görülmesini ve Proje künyesinde belirtildiği gibi projenin onaylanmış 27 Milyon 842 Bin 486 liralık Güdümlü Proje Desteğinin 13 Milyon 921 bin 243 olduğunu fakat pandemi, yaşanan kur dalgalanmaları ve savaşlar sebebiyle yaşanan fiyat artışları göz önünde bulundurularak Güdümlü projelerde kamu desteğinin katkısının arttırılmasını talep ettiklerini söyledi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise Elazığ Belediyesi olarak projeye ortak olduklarını, Ticaret Borsasının içinde oldukları ve öneri olarak getirdikleri her projenin hem destekçisi hem de takipçisi olacaklarını, projenin hem borsa ve belediyenin hem de İlin vizyon projelerinden biri olduğunu, Elazığ’da hayvancılık sektörünü hak ettiği yere gelmesi ve bu konuda cazibe merkezi haline gelmesi için gerekli olan projeler bütünün bir parçası olduğunu, bu nedenle son derece önemli bir proje olduğunu ifade etti.