Elazığ’ın yetiştirdiği önemli hukukçulardan Av. Mahmut Şahin, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Partide gerçekleştirilen üst düzey görev değişikliği kapsamında Şahin, aynı zamanda İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı sorumluluğunu da üstlenecek.
Uzun yıllardır Elazığ’ın hukuk camiasında ve siyasi hayatında aktif rol üstlenen Av. Mahmut Şahin’in bu göreve atanması, hem şehirde hem de partinin teşkilatlarında memnuniyetle karşılandı. Şahin’in, HÜDA PAR’ın en üst karar mekanizmalarında Elazığ’ı temsil edecek olması, kent adına önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor.

Atamayla birlikte Başkanlık Divanı’nda da bazı değişiklikler yapıldı. Buna göre, İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanı İshak Sağlam Halkla İlişkiler Başkanlığına, Halkla İlişkiler Başkanı Mahmut İrtem ise AR-GE Başkanlığına getirildi. Boşalan İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı görevine ise Av. Mahmut Şahin atandı.

Yeni göreviyle ilgili açıklama yapan Av. Mahmut Şahin, kendisini bu göreve layık gören Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’na teşekkür ederek, “Bu görevi bir makam değil, adaleti ayakta tutma sorumluluğu ve hakikate karşı bir emanet olarak görüyorum. Rabbim bizleri mahcup etmesin; her daim hakkın ve adaletin yanında durmayı nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Av. Mahmut Şahin’in atanmasıyla birlikte, Elazığ’ın Ankara’daki siyasi temsiliyetinin güçlendiği vurgulanırken, özellikle insan hakları ve hukuk alanında etkin çalışmalar yürütmesi bekleniyor.




