Elazığ ve Elazığspor aşığı hemşehrimiz Zafer Orhan, Elazığlıları gururlandırmaya devam ediyor.

1 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak Merkez Bankasında çalışmalarına başlayan ve Merkez Bankasının yapılandırma programını yürüten Zafer Orhan, Merkez Bankası Kurumsal Yapılandırma Genel Müdürlüğü görevine atandı.

KARİYERİNE 1993 YILINDA BAŞLADI

1973 yılında Elazığ Kültür Mahallesi’nde doğan Zafer Orhan, ilk ve orta öğrenimini Elazığ’da tamamladı. Fırat Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezunu olan Zafer Orhan kariyerine 1993 yılında Türk Telekom Elazığ İl Müdürlüğü’nde başladı.

Zafer Orhan, 2001-2002 Yılları arasında vatani görevini Doğu ve Güneydoğuda tamamladı. 2003 yılında Türk Telekom Genel Müdürlüğü’nde Strateji Başkanlığında Türk Telekom’un yapılandırma projelerinde yer alıp, Uluslararası birçok proje liderlikleri, koordinatörlükleri ile 2007 yılına kadar Yöneticilik çalışmalarını sürdüren Zafer Orhan, 2007 yılında CEO’ya direk bağlı olarak ilk defa “Süreç Yönetimi Programı”nı başlattı.

TÜRKİYE ÇAPINDA BİRİNCİLİKLER ELDE ETTİ

2009 yılında Genel Müdürlükçe başlatılan Business Process Management ( BPM ) çalışmaları ile Şirket Re-Organizasyon çalışmalarında Uluslar arası danışmanlar ile Şirket tarafının Liderliğini de yapan hemşehrimiz Zafer Orhan, Kasım 2011’de 10 İli kapsayan merkezi Ankara olan Anadolu Merkez I (Ankara) Bölge Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Bu görevde birçok konuda Türkiye çapında birincilikler elde eden Zafer Orhan, bir çok defa Ülkemizi ve Türk Telekom A.Ş’yi Ulusal ve Uluslar arası zirvelerde, konferanslarda temsil etti.

TCMB’DE GENEL MÜDÜRLÜĞE ATANDI

Başarılı bürokrat Zafer Orhan, 1 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak Merkez Bankasında çalışmalarına başladı. Hemşehrimiz Orhan ayrıca TCMB yapılandırma programını yürütmekte. Zafer Orhan 1 Mart 2018 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kurumsal Yapılandırma Genel Müdürü olarak atandı. Bahçeşehir Üniveristesi MBA ( Tezli )  Programına devam etmekte olan ve İngilizce bilen Orhan Zafer evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

Medya grubumuz olarak hemşehrimiz Zafer Orhan'a yeni görevinde başarılar diliyoruz...