Gazeteci Mustafa Devrim’in Hollanda’da yaşayan ablası Ayşegül Devrim depremin ardından oradaki yardımseverler ile başlattıkları kampanyada topladıkları yardımı Depremzedelere ulaştırılmak üzere Elazığ Kızılay Bölge deposuna ulaştırdılar.

DEVRİM: YÜREĞİMİZ YANDI

Gönderilen yardımlar konusunda bir açıklama yapan Ayşegül Devrim, “Yüreğimiz yandı. Ülkemizin yaşadığı bu büyük felaket karşısında çok üzüldük. Bu yardımları Sadece Goes-Zeeland eyaletinde gerçekleştirdik. Ve belediye başkanı Bayan Margo Mulder’in katkılarıyla gerçekleştirdik. Belediye başkanı Bayan Margo Mulder depremzedeler yararına düzenlediğimiz Benefiet yemeğinde konuşmacımızdı, 1 dk saygı duruşunda bulunduk ve yemeklerimizi Türk ve Suriye mutfağından sunduk. O gece mutfağımız, tad dert, sevgi, acımızı konuşarak paylaştık. Gecede Depremle ilgili özel film gösterdik. Gösterdiğimiz filmin yönetmenliğini Malatyalı hemşehrimiz Hüseyin Nacar yaptı. Gösterdiğimiz filim konuklarımızın üzerinde çok etki yaptı, herkes çok duygulandı. Çok güzel geçti ve çok övgü doluydu organizeye ve içten sıcak paylaşımlara. Üzüntü, keder ve sevinç çünkü canı gönülden insani yardımda bulunuyorlardı birlik beraberlik içinde. Buda bana güç kuvvet verdi. İnsanlar yardımlarımızı devam ettirmek istiyoruz. Depremzedelere konser planları yapıyoruz Türkiye den sanatçı (Haluk Levent) davet etmek istiyoruz. Bu yardımlarımız bir damla gibiydi. Ama arkadaşlarım damlaya damlaya göl olur tesellisi verdi.  Depremzedelerimiz yalnız değil. Gün Birlik olma günüdür” ifadelerini kullandı.

Fırat Üniversitesi Öğrencileri Konser Verecek Fırat Üniversitesi Öğrencileri Konser Verecek

KIZILKAYA: KENDİLERİNE VE DESTEKÇİLERİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kızılay Elazığ Şube başkanı Rahman Kızılkaya Hollanda’dan gönderilen yarımları teslim alırken yaptığı açıklamada, “Depremin ilk gününden itibaren bizleri arayan ne yapabiliriz diye soran Ayşegül Hanımın başlatmış olduğu kampanyada ilimiz ve bölgemizdeki depremzedeler için göndermiş oldukları malzemeler elimize ulaştı. Özellikle Ayşegül Hanıma cani gönülden teşekkür ediyorum, hem şahsım, hem depremzedeler hem de kurumum adına ve orada kendisine gönül veren bağışçılara da teşekkür ediyorum. Çok sağ olsunlar kendileri her ne kadara da farklı coğrafyalarda da olsalar gönüllerinin burada olduğunu, yapmış oldukları yardımlara bizleri ayarak gösterdiler. Bu duyarlıklarından ve yaptıkları yardımlarından dolayı kendilerine ve destekçilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.