Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an Tilaveti ile devam eden etkinlikte Gençlik Merkezinde verilen Türkçe Kursuna katılan muhacir kardeşlerimizden oluşan Koroda Çanakkale Türküsü, Bayrak Şiiri ve Çanakkale ezgileri seslendirildi.

Türkiye'de Kitap Yayımlayan İlk Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi olarak " İstiklal Marşımızın Açıklaması"  adlı tahlil kitabının dağıtımı gençlik liderleri ve gönüllü gençler tarafından Elazığ Öğretmen Evi önündeki ve Gazi Caddesindeki esnaflara ve vatandaşlara dağıtımı gerçekleştirildi.

SİS: BU KİTABI ULAŞTIRDIĞIMIZ VATANDAŞLARIMIZ GENÇLERİMİZ GÜZELCE OKUR

Gençlik Merkezi Müdürü Serkan Sis, ’’ Bu zaferi tekrar idrak etmenin ve yaşamanın ne kadar önemli olduğunu milletimize anlatmak amacıyla bugün İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu şiirimizin açıklaması kitabını Elazığlı vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza dağıtmış bulunmaktayız. İnşallah bu kitabı ulaştırdığımız vatandaşlarımız gençlerimiz güzelce okur ve istifade ederler” dedi.

ÖZDEMİR: ESNAFIMIZA VE VATANDAŞLARIMIZA İSTİKLAL MARŞI’NIN AÇIKLAMASI KİTABINI DAĞITIYORUZ

Telmih Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Özdemir, ’’ İstiklal Marşının kabulünün 100. Yılı ve Çanakkale Zaferimizin yıl dönümü münasebetiyle bu gün esnafımıza ve vatandaşlarımıza İstiklal Marşı’nın açıklaması kitabını dağıtıyoruz. Esnafımızın milli birlik ve beraberlik içerisinde yanımızda olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.

EREN: KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, ‘’ Türk milletinin Türk vatanında ilelebet teminatı olan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 106. yılı kutlu olsun! Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir anıtcephedir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Çanakkale Zaferinin 106. Dönümü nedeniyle Elazığ Gençlik Merkezinde düzenlediğimiz etkinlik sonrasında Türkiye'de Kitap Yayımlayan İlk Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi olarak daha önce Aşağı Demirtaş Konteyner kentte ve Hilalkent’de "İstiklal Marşımızın Açıklaması"  adlı tahlil  kitaplarımızın dağıtımını yapmıştık bugünde Çanakkale Zaferimizin 106. Yıl dönümü nedeniyle Elazığ Öğretmen Evi önündeki ve Gazi Caddesindeki vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza  kitabımızın dağıtımı gerçekleştirildik. Bu kapsamda bir kez daha Kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.’’ İfadelerine yer verdi.