Olay, 5 Kasım’da merkeze bağlı Gümüşkavak Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, otizmli Veysel Bilen, öğle saatlerinde kimseye haber vermeden evden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Ailesi ve mahalle sakinlerinin tüm aramalarına rağmen bulunamayan çocuk için durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, Polis Arama Kurtarma (PAK), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE, özel harekât ve gönüllü ekipler sevk edildi.

Daha önce de birkaç kez evden uzaklaştığı ve suyu sevdiği öğrenilen Veysel’in bulunması için ekipler, sulama kanalları, dereler ve ormanlık alanlarda yoğun bir şekilde arama yapıyor.

Elazığ AFAD Arama ve Kurtarma Şube Müdürü Süleyman Polat, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada ekiplerin çok yönlü bir planlama ile hareket ettiğini söyledi.
Polat, “Bugün Veysel çocuğumuzu arama çalışmalarında 5. gündeyiz. Geceden bu yana devam eden faaliyetlerde henüz bir sonuca ulaşamadık. Ancak bugün detaylı bir arama-kurtarma planı yürütüyoruz. Çalışmalara jandarma ve komando birlikleri, özel harekât timleri, polis ekipleri, Elazığ AFAD personeli ve Milli Eğitim, belediye, karayolları gibi kurumlarda görevli akredite personeller katılıyor. Çocuğumuzun suyu seven bir yapısı olduğunu ailesi söyledi. Önce dış bölgelere yönelmiştik, bugün ise yeniden ev çevresine ve yakın alanlara odaklanacağız. Arama faaliyetlerimizi bu bölgede yoğunlaştırıyoruz” dedi.





